Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Een huis kopen in Dubai, dit moet je weten

Ben je op zoek naar vastgoed in Dubai? Er zijn zoveel opties om uit te kiezen, waaronder villa's, appartementen en herenhuizen van verschillende ontwikkelaars. Maar waar moet je allemaal op letten voordat je een huis koopt in Dubai?

Waarom investeren in Dubai? De voordelen op een rij

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat de vastgoedmarkt in Dubai anders werkt dan in andere landen. Daarom is het inhuren van een gerenommeerde vastgoedadviseur onmisbaar.

Een veel gehoorde reden om te investeren in een huis in Dubai zij de huurrendementen. Die zijn namelijk een van de hoogsten ter wereld. Variërend van 5% tot 9% in de meeste gevallen. Bovendien zijn de kosten per vierkante meter veel goedkoper dan in andere wereldsteden. Dit alles samen maakt het een kosteneffectief alternatief voor het bezitten van vastgoed in Dubai.

Wat je wil weten over een huis kopen in Dubai

Nieuwe visumvereisten

Daarnaast zijn er nu nieuwe visumvereisten voor vastgoedinvesteringen in de verenigde arabische emiraten. Daardoor kan je in aanmerking komen voor een residentieel visum voor de duur van twee tot tien jaar. Dit is afhankelijk van de waarde van je onroerend goed. En als kers op de taart: er is geen onroerendgoedbelasting en zegelrecht in Dubai, tel uit je winst!

Goed om rekening mee te houden voordat je investeert

Voordat je begint met het zoeken naar een huis in Dubai, moet je een aantal zaken overwegen. Denk aan de locatie en de buurt faciliteiten en diensten, zoals openbaar vervoer, scholen en kinderopvang. Vergeet ook niet de grootte en kwaliteit van het vastgoed. Tot slot doe je er verstandig aan de marktomstandigheden te bekijken en te bepalen wat de beste tijd is om te kopen.

Het aankoopproces en de procedures

Het aankoopproces is vrij eenvoudig. Dit omvat een aanbetaling, ondertekening van een Memorandum van Overeenstemming (MOU) en het aanvragen van een verklaring van geen bezwaar (NOC) bij de ontwikkelaar. Zodra de NOC is afgegeven, kan de overdracht van het eigendom plaatsvinden bij de Dubai Land Department.

Dus, waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met je zoektocht naar vastgoed in Dubai en geniet van alle voordelen die deze prachtige stad te bieden heeft! Plan ook zeker eens een bezoek aan de Second Home beurs in Nederland of de Second Home Expo in België. Handig: check voor je gaat even de exposantenlijst en ontdek welke aanbieders je interessant lijken te bezoeken. Een goede voorbereiding is het halve werk en zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Wat is een Nota Simple en waarom is het cruciaal?

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning in Spanje te kopen, kom je ongetwijfeld de term 'Nota Simple' tegen. Dit cruciale document vormt een onmisbare schakel in het aankoopproces van je vakantiehuis in Spanje. Maar wat houdt een Nota Simple precies in en waarom is het zo belangrijk?

Bekijk

Een vakantiewoning kopen via jouw vennootschap

Uiteraard kun je een vakantiewoning kopen met persoonlijke spaartegoeden, maar het is ook mogelijk om deze investering te doen via je vennootschap. Het kopen van een vakantiewoning via je vennootschap brengt verschillende voor-en nadelen met zich mee waardoor het belangrijk is om goed geïnformeerd deze stap te zetten.

Bekijk

Tips & tricks voor vastgoedinvesteringen in Dubai

Ontdek slimme tips, beste investeringsopties en efficiënte manieren om te investeren

Bekijk

Zon, zee, strand en slim investeren

Op zoek naar informatie over een huis kopen in Spanje? Volg dit stappenplan met tips en je zoektocht kan beginnen

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden