Bezoek de beurs

9 - 10 maart 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Costa Blanca geliefd bij Belgen voor tweede verblijf in Spanje

De Belgen gaan graag op vakantie naar Spanje. Velen hebben een zwak voor de Costa Blanca, in de provincie Alicante. In 2020 kochten 2.105 Belgen er een tweede woning. Dit is een stijging van maar liefst 425% sinds 2010.

Grote buitenlandse interesse in vastgoed aan de Costa Blanca

De Belgen zijn verantwoordelijk voor 14% van de vastgoedaankopen door buitenlanders aan de Costa Blanca. Enkel de Britten doen het ‘beter’, al is er een daling van meer dan 30% als gevolg van de Brexit. Tijdens de coronapandemie daalde het aantal aankopen door Belgen slechts met 13%, wat de kleinste daling is van alle nationaliteiten.

Belgen spenderen gemiddeld 220.163 euro uit aan hun tweede verblijf aan de Costa Blanca. Hiermee zijn ze de ‘biggest spenders’ op de Nederlanders na. Die geven gemiddeld 273.336 euro uit aan Spaans vastgoed.

Stijgende vastgoedprijzen

Door de coronacrisis bleven de vastgoedprijzen stabiel. Nu er weer een grotere vraag is naar woningen en de bouwprijzen stijgen, wordt er verwacht dat de prijzen voor een tweede woning de komende jaren de hoogte in zullen gaan. Er is al een lichte stijging merkbaar. Nu is dus het ideale moment om vastgoed te kopen aan de Costa Blanca met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Costa Blanca zeer populaire regio

Veel Belgen verhuren hun tweede verblijf om er extra rendement uit te halen. Dit is een slimme zet aangezien de Costa Blanca zeer geliefd is bij toeristen. Alleen al vanuit België vertrekken er wekelijks 33 vluchten naar deze mooie regio, met een mild klimaat en 2.700 zonuren per jaar. De Costa Blanca is het hele jaar door populair, zowel als zomerbestemming als om te overwinteren.

De Costa Blanca is bovendien geliefd bij Belgen door de ruime keuze aan vastgoed. Naast bestaande woningen en renovatieprojecten zijn er heel wat duurzame nieuwbouwprojecten. Die voldoen aan strenge regels, waardoor je als eigenaar gerust bent voor de toekomst en extra kan genieten van je tweede verblijf in Spanje.
 

Gerelateerde berichten

Bekijk

Zon, zee, strand en slim investeren

Op zoek naar informatie over een huis kopen in Spanje? Volg dit stappenplan met tips en je zoektocht kan beginnen

Bekijk

Een vakantiewoning kopen aan de Costa Brava

Wat zijn de populaire plaatsen aan de Costa Brava? En hoe zit het met prijsverschillen? Dit en meer lees je hier

Bekijk

Emigreren naar Spanje en Belgisch pensioen blijven ontvangen

Wat gebeurt er met je Belgische pensioen onder de Spaanse zon? Lees er hier meer over

Bekijk

Aankoopproces Spanje en België – de verschillen

Ontdek onder andere de gelijkenissen, verschillen en taken van een Spaanse notaris en advocaat vs. België

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden