Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Costa Blanca geliefd bij Belgen voor tweede verblijf in Spanje

De Belgen gaan graag op vakantie naar Spanje. Velen hebben een zwak voor de Costa Blanca, in de provincie Alicante. In 2020 kochten 2.105 Belgen er een tweede woning. Dit is een stijging van maar liefst 425% sinds 2010.

Grote buitenlandse interesse in vastgoed aan de Costa Blanca

De Belgen zijn verantwoordelijk voor 14% van de vastgoedaankopen door buitenlanders aan de Costa Blanca. Enkel de Britten doen het ‘beter’, al is er een daling van meer dan 30% als gevolg van de Brexit. Tijdens de coronapandemie daalde het aantal aankopen door Belgen slechts met 13%, wat de kleinste daling is van alle nationaliteiten.

Belgen spenderen gemiddeld 220.163 euro uit aan hun tweede verblijf aan de Costa Blanca. Hiermee zijn ze de ‘biggest spenders’ op de Nederlanders na. Die geven gemiddeld 273.336 euro uit aan Spaans vastgoed.

Stijgende vastgoedprijzen

Door de coronacrisis bleven de vastgoedprijzen stabiel. Nu er weer een grotere vraag is naar woningen en de bouwprijzen stijgen, wordt er verwacht dat de prijzen voor een tweede woning de komende jaren de hoogte in zullen gaan. Er is al een lichte stijging merkbaar. Nu is dus het ideale moment om vastgoed te kopen aan de Costa Blanca met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Costa Blanca zeer populaire regio

Veel Belgen verhuren hun tweede verblijf om er extra rendement uit te halen. Dit is een slimme zet aangezien de Costa Blanca zeer geliefd is bij toeristen. Alleen al vanuit België vertrekken er wekelijks 33 vluchten naar deze mooie regio, met een mild klimaat en 2.700 zonuren per jaar. De Costa Blanca is het hele jaar door populair, zowel als zomerbestemming als om te overwinteren.

De Costa Blanca is bovendien geliefd bij Belgen door de ruime keuze aan vastgoed. Naast bestaande woningen en renovatieprojecten zijn er heel wat duurzame nieuwbouwprojecten. Die voldoen aan strenge regels, waardoor je als eigenaar gerust bent voor de toekomst en extra kan genieten van je tweede verblijf in Spanje.
 

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een woning aan de Costa del Sol verhuren. Dit zijn de regels

Het kopen van een huis aan de Costa de Sol is populair. De prachtige omgeving met leuke plaatsen en het heerlijke klimaat maakt deze regio interessant om een onroerend goed te kopen. Het verhuren van je vakantiewoning in deze regio kan ook interessant zijn. Het is immers een populaire vakantieplek die vanuit geheel Europa goed bereikbaar is.

Bekijk

Costa Blanca of Costa Calida? Een huis kopen in Spanje

Wanneer je droomt van een vakantiewoning onder de Spaanse zon, vallen de schitterende Costa Blanca en Costa Calida vaak op als een goede optie. Deze twee kustregio's, gelegen aan de zuidoostkust van Spanje, bieden ieder hun unieke charmes en mogelijkheden voor wie op zoek is naar een tweede verblijf of een aantrekkelijke investering in onroerend goed.

Bekijk

Wat is een Nota Simple en waarom is het cruciaal?

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning in Spanje te kopen, kom je ongetwijfeld de term 'Nota Simple' tegen. Dit cruciale document vormt een onmisbare schakel in het aankoopproces van je vakantiehuis in Spanje. Maar wat houdt een Nota Simple precies in en waarom is het zo belangrijk?

Bekijk

Zon, zee, strand en slim investeren

Op zoek naar informatie over een huis kopen in Spanje? Volg dit stappenplan met tips en je zoektocht kan beginnen

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden