Bezoek de beurs

15 - 16 oktober 2022 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Huurkoop als financiering van tweede woning in Italië

Italië is een heerlijk vakantieland: een aangenaam klimaat, prachtig landschap, lekker en betaalbaar eten en een rijke culturele erfenis. Als je droomt van een vakantiewoning in Italië, kunnen we je geen ongelijk geven! Een constructie van huurkoop maakt de aankoop van een tweede huis in ‘la bella Italia’ haalbaarder om te financieren en dus ook een stuk toegankelijker voor aspirant-kopers.

Hoe werkt huurkoop?

In Italië zijn heel wat prachtige huizen te koop voor een redelijke prijs. Het principe van huurkoop houdt in dat je het vastgoed koopt in maandelijkse aflossingen. Hierbij betaal je ongeveer 75% af op de aankoopsom en 25% als huur. Over de precieze verdeling kan onderhandeld worden. Je kan ook een eenmalig deelbedrag storten en de rest als een maandelijkse aflossing betalen.

Tweede huis kopen met huurkoopcontract

Het huurkoopcontract voor je tweede woning wordt vastgelegd bij een notaris. Het mag niet langer dan 10 jaar lopen. Na afloop word je als koper de nieuwe eigenaar van het vastgoed, dat dan op jouw naam komt te staan. Het is mogelijk om in het huurkoopcontract op te nemen dat het resterende bedrag vroeger mag afgelost worden.

Huurkoop is een interessante oplossing voor wie al lang droomt van een buitenlandse vakantiewoning maar de stap nog niet durfde te zetten om financiële redenen. Misschien kan je nu wel je droom in vervulling laten gaan?

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Bekijk

Een jaar lang op Sicilië wonen voor 1 euro!

Le dolce vita, Italiaans eten, cultuur snuiven en Italiaans leren tijdens een jaar lang wonen (en werken) op Sicilië? Wonen in een geweldig huis in het idyllische plaatsje Sambuca en dat voor maar 1 euro voor een jaar? Het kan via Airnbnb! Voorwaarde is wel dat je gastvrij bent… en avontuurlijk!

Bekijk

Een vakantiewoning kopen in Italië: juridische tips

Als je een verblijf in Italië koopt, moet je rekening houden met enkele juridische zaken zoals het schriftelijk aankoopbod, het koopcontract en het Italiaans fiscaal nummer. Wij helpen je op weg met een aantal tips.

Bekijk

Webinar: Een huis kopen in Italië - Deel 2

Het kopen van een tweede woning is een serieuze zaak. Door je goed te laten informeren en gebruik te maken van de kennis en ervaring van experts, kom je goed voorbereid uit de startblokken.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden