Huurkoop als financiering van tweede woning in Italië

Italië is een heerlijk vakantieland: een aangenaam klimaat, prachtig landschap, lekker en betaalbaar eten en een rijke culturele erfenis. Als je droomt van een vakantiewoning in Italië, kunnen we je geen ongelijk geven! Een constructie van huurkoop maakt de aankoop van een tweede huis in ‘la bella Italia’ haalbaarder om te financieren en dus ook een stuk toegankelijker voor aspirant-kopers.

Hoe werkt huurkoop?

In Italië zijn heel wat prachtige huizen te koop voor een redelijke prijs. Het principe van huurkoop houdt in dat je het vastgoed koopt in maandelijkse aflossingen. Hierbij betaal je ongeveer 75% af op de aankoopsom en 25% als huur. Over de precieze verdeling kan onderhandeld worden. Je kan ook een eenmalig deelbedrag storten en de rest als een maandelijkse aflossing betalen.

Tweede huis kopen met huurkoopcontract

Het huurkoopcontract voor je tweede woning wordt vastgelegd bij een notaris. Het mag niet langer dan 10 jaar lopen. Na afloop word je als koper de nieuwe eigenaar van het vastgoed, dat dan op jouw naam komt te staan. Het is mogelijk om in het huurkoopcontract op te nemen dat het resterende bedrag vroeger mag afgelost worden.

Huurkoop is een interessante oplossing voor wie al lang droomt van een buitenlandse vakantiewoning maar de stap nog niet durfde te zetten om financiële redenen. Misschien kan je nu wel je droom in vervulling laten gaan?

Gerelateerde berichten

Bekijk

Webinar: Een huis kopen in Italië

Het kopen van een tweede woning is een serieuze zaak. Door je goed te laten informeren en gebruik te maken van de kennis en ervaring van experts, kom je goed voorbereid uit de startblokken. Second Home organiseert daarom op regelmatige basis webinars met deskundigen. Zij delen hun kennis over alle praktische, juridische en fiscale onderwerpen die bij de aankoop en het bezit van een tweede huis een cruciale rol spelen.

Bekijk

Een tweede verblijf in Italië

Met bergen, stranden, meren, wijngaarden en cultuursteden is Italië een uitgestrekt en divers land. Die verschillen weerspiegelen zich ook op de vastgoedmarkt. Er is een groot aanbod en de prijzen, die gestabiliseerd zijn na de daling van de voorbije jaren, schommelen van 90.000 euro voor een huis op het platteland tot 3 miljoen euro voor een villa aan de kust.

Bekijk

Goedkope boodschappen in Spanje, nauwelijks belastingen in Portugal

Voor een tweede verblijf trekken Belgen steeds vaker naar Portugal. Spanje staat nog steeds op nummer 1, maar Portugal overklast Frankrijk en Italië, blijkt uit nieuwe cijfers van Second Home Expo. Het leven is er goedkoop en bovendien betaal je als gepensioneerde nauwelijks tot geen belastingen. Welke bestemmingen zijn nog meer economisch interessant en met welke kosten moet je rekening houden bij een tweede verblijf? Van huurinkomsten tot boodschappen doen: alle cijfers op een rij. 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden