Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Huurkoop als financiering van tweede woning in Italië

Italië is een heerlijk vakantieland: een aangenaam klimaat, prachtig landschap, lekker en betaalbaar eten en een rijke culturele erfenis. Als je droomt van een vakantiewoning in Italië, kunnen we je geen ongelijk geven! Een constructie van huurkoop maakt de aankoop van een tweede huis in ‘la bella Italia’ haalbaarder om te financieren en dus ook een stuk toegankelijker voor aspirant-kopers.

Hoe werkt huurkoop?

In Italië zijn heel wat prachtige huizen te koop voor een redelijke prijs. Het principe van huurkoop houdt in dat je het vastgoed koopt in maandelijkse aflossingen. Hierbij betaal je ongeveer 75% af op de aankoopsom en 25% als huur. Over de precieze verdeling kan onderhandeld worden. Je kan ook een eenmalig deelbedrag storten en de rest als een maandelijkse aflossing betalen.

Tweede huis kopen met huurkoopcontract

Het huurkoopcontract voor je tweede woning wordt vastgelegd bij een notaris. Het mag niet langer dan 10 jaar lopen. Na afloop word je als koper de nieuwe eigenaar van het vastgoed, dat dan op jouw naam komt te staan. Het is mogelijk om in het huurkoopcontract op te nemen dat het resterende bedrag vroeger mag afgelost worden.

Huurkoop is een interessante oplossing voor wie al lang droomt van een buitenlandse vakantiewoning maar de stap nog niet durfde te zetten om financiële redenen. Misschien kan je nu wel je droom in vervulling laten gaan?

Gerelateerde berichten

Bekijk

Tweede verblijf in Italië: juridische aspecten

De aankoop van een tweede huis in het buitenland kan spannend zijn, maar ook riskant. Voordat je een handtekening zet onder een koopcontract voor een huis in Italië, is het verstandig om de juridische aspecten goed te checken. Hieronder een aantal tips voor een veilige aankoop.

Bekijk

Een tweede huis kopen in Italië: hier moet u rekening mee houden

Droomt u zoals velen van een tweede huis in Italië? We zetten enkele zaken op een rijtje waarmee u rekening moet houden. Misschien bent u binnenkort wel de gelukkige eigenaar van een vakantiewoning in La Bella Italia!  

Bekijk

In 7 stappen een vakantiewoning kopen in Italië

Een vakantiehuis in La Bella Italia: per favore si! Het koopproces van een huis in Italië bestaat uit enkele stappen. We zetten ze op een rijtje.  

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden