Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Huis kopen Portugal

De ideale mix van zee, zon, cultuur en culinair genot.

Een vakantiehuis kopen in Portugal is populair vanwege de stranden, natuur en de vele prachtige oude steden. Portugal heeft een aantal bekende vakantiebestemmingen zoals Lissabon en het zonnige Algarve. Ook de beroemde “Silver Coast” of Zilverkust, is een populaire bestemming in Portugal. Hou je van de zee, mooi weer, cultuur, lekker eten of speel je graag golf? Portugal beschikt over prachtige golfbanen en zelfs langs de kust is het mogelijk om af te slaan. Een groot voordeel om een huis in Portugal te kopen is dat de temperaturen het hele jaar door aangenaam zijn. Het is er nooit kouder dan 12 graden en in de zomer niet warmer dan 30 graden, klinkt goed toch?

Een huis kopen in Portugal. Hoe pak je dat aan?

Het is niet moeilijk om een huis in Portugal te kopen. Tevens zijn er verschillende Nederlandse makelaars die kunnen helpen bij de aankoop. Allereerst is het belangrijk om te weten welke type woning je wilt kopen in Portugal. Gaat de voorkeur uit naar een appartement, tweede huis langs de kust of juist in de bergen, omgeven door eucalyptusbomen? Of bouw je liever jouw droom in Portugal op de door jou uitgekozen plek? De regio van de woning en het doel van de aankoop moeten worden bepaald voordat de zoektocht naar de ideale vakantiewoning in Portugal kan beginnen. Uiteraard is het mogelijk om zelf online te zoeken, maar het komt ook voor dat de makelaar aan de hand van jullie budget en voorkeuren, voor jullie aan het werk gaat.

Kopen voor eigen gebruik, of ook verhuren?

Als je van plan bent om je tweede huis kopen in Portugal om te verhuren, is het aan te raden om iemand in de buurt te vinden die tegen een vergoeding zaken kan regelen. Ook wel Property Management genoemd, een service die de makelaar kan aanbieden. Er zijn meerdere zaken waar je rekening mee moet houden als je besluit de woning te verhuren. Zo is het aangenaam om te weten of er voldoende activiteiten en faciliteiten in de buurt zijn.

Een huis kopen in Portugal, bekijk het volledige aanbod

Laat je informeren over het kopen van een huis in Portugal

In Portugal gelden andere regels dan in Nederland. Het is goed om een advocaat in de arm te nemen bij de aankoop van een tweede huis in Portugal. Laat je goed informeren voor de aankoop van een recreatiewoning. Een bezoek aan de Second Home Beurs kan helpen. Op de beurs zijn verschillende makelaars aanwezig en bereid om te helpen. Interessant is het seminar programma, waar presentaties over het kopen van een woning in Portugal worden gegeven.


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden