Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Een huis kopen in Oostenrijk, dat is 4 seizoenen genieten

Vakantiewoning voor zowel skiërs als wandelaars

Tweede verblijf in Oostenrijk kopen: Investeren en eigen gebruik


Een huis kopen in Oostenrijk is de laatste jaren erg populair. Men wist Oostenrijk altijd al wel te vinden voor zowel winter- als zomervakanties. Maar, het kopen van een huis in Oostenrijk nu zit ook zeker in de lift. Dit komt mede door het goede investeringsklimaat en de te behalen rendementen op vastgoed. 


Een huis kopen in Oostenrijk, waar begin ik? 

Het kopen van een huis in Oostenrijk is niet moeilijk. Daarnaast zijn er tientallen Nederlandse makelaars die actief zijn in Oostenrijk en u kunnen helpen bij je aankoop. Toch is het belangrijk dat je eerst voor jezelf een aantal zaken op een rijtje zet voordat je overgaat tot het kopen van een huis in Oostenrijk. Zo moet je jezelf de vraag stellen welke type woning je wilt kopen in Oostenrijk. Een appartement of bijvoorbeeld een chalet . Ook de regio en het doel van de aankoop zijn erg belangrijk. Dit alles hangt natuurlijk ook samen met het budget dat er is om een huis te kopen in Oostenrijk. 


Een appartement of chalet in Oostenrijk voor de verhuur

Het motief om een huis te kopen in Oostenrijk is een belangrijke beslissing. Ga je het huis in Oostenrijk kopen voor eigen gebruik of wil je het ook verhuren. Als je er voor kiest om het huis ook te verhuren moet je hiermee vanaf het begin rekening houden. Iemand die een huis huurt vindt immers andere zaken belangrijk. Bijvoorbeeld: ligt de woning in een populair skigebied? Welke faciliteiten zijn er in de buurt. Welke activiteiten kan ik doen in de 4 seizoenen. 

chalet-kopen-in-oostenrijk


Immo kopen in Oostenrijk: laat je informeren

Zoals eerder aangegeven is een huis kopen in Oostenrijk niet moeilijk. Toch is het wel belangrijk dat je jezelf goed inleest en laat informeren voordat je een huis koopt in Oostenrijk. Op internet is veel relevante informatie te vinden, ook op Second Home Expo zijn dagelijks meerdere lezingen over het kopen van een huis in Oostenrijk. Daarnaast zijn er uiteraard diverse makelaars aanwezig die al je vragen kunnen beantwoorden over het kopen van een huis in Oostenrijk. 


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden