Visiter la foire

3 - 4 juin | Anvers Expo Anvers | 10:00 – 17:00 uur

informez-vous bien!

Trouvez les réponses à vos questions

Séminaires consacrés à l’achat d’une maison de vacances

L'achat d'une seconde résidence est une chose sérieuse. En vous faisant informer correctement et en utilisant les connaissances et l'expérience des experts, vous serez parfaitement prêt le moment venu. Au Salon Second Home, d'innombrables experts sont là pour répondre à vos questions. Ils partagent leurs connaissances avec vous à propos de tous les sujets pratiques, juridiques et fiscaux imaginables qui jouent un rôle lors de l'achat et de la possession d'une seconde résidence. Ils le font non seulement dans le cadre du salon proprement dit, mais également lors des nombreux séminaires inspirants. Vous saurez ainsi avec certitude que cette première étape importante est directement une étape dans la bonne direction.

Sujet

11.00 uur | Veilig kopen en verblijven in Spanje

Bij Reyns Advocaten treft u een betrouwbare partner bij wie u terecht kan om de realisatie van uw Spaanse vastgoeddroom op juridisch vlak zorgeloos te laten verlopen. Zij staan vanuit België en Spanje garant voor een correcte, snelle en efficiënte afhandeling van uw dossier. Zij adviseren en begeleiden u in uw eigen taal en vanuit het comfort van hun kantoren te België en Spanje bij de aankoop en verkoop van onroerende goederen. Op die manier vermijdt u niet alleen telkens verre verplaatsingen, er is ook geen taalbarrière, waardoor adviezen en gesprekken veel makkelijker en op een heldere wijze kunnen verlopen.

Christian Stoop | Reyns Advocaten

Christian Stoop is sinds 1978 actief aan de balie te Antwerpen en is tevens ingeschreven op het tableau van de Franstalige balie te Brussel sedert 2004. Christian is ook Ereraadsman van het voormalig Consulado General de España te Antwerpen. Hij isde geknipte persoon om uw Spaanse vastgoeddroom op juridisch vlak zorgeloos te laten verlopen.

Jours: Zaterdag en Zondag Début: 11:00 Cher: 30 emplacement: 1 {{subject}}:
Spanje
Jours: Zaterdag en Zondag
Début: 11:00
Cher: 30
emplacement: 1
{{subject}}:
Spanje

11.00 uur | Hoe koop ik een woning in Frankrijk?

Een aankoopmakelaar licht iedere stap in het aankooptraject van een woning in Frankrijk voor u toe. Hoe begint u eraan, waar kunt u zoeken, waar moet u best op letten, hoe zit het met de regelgeving en de termijnen... Een antwoord op al deze vragen en veel meer geven u een duidelijk houvast voor uw buitenlands avontuur.

Felix Broeckx | Sud'Arrange

Felix Broeckx is eigenaar van Sud'Arrange, een Nederlandstalige Huizenjager, Aankoopmakelaar en Vastgoedbeheerder in zuidwest Frankrijk. Met zijn team gaat hij voor zijn klanten op zoek naar de ideale woning, begeleidt hij doorheen de aankoopprocedure en ontlast hij van het reilen en zeillen dat bij een woning in het buitenland komt kijken.

Jours: Zaterdag en Zondag Début: 11.00 Cher: 30 emplacement: 2 {{subject}}:
Frankrijk
Jours: Zaterdag en Zondag
Début: 11.00
Cher: 30
emplacement: 2
{{subject}}:
Frankrijk

11.35 uur | Een tweede verblijf in Portugal. Welcome to the Simple Life (EN)

In this seminar, the host of Portugal The Simple Life Podcast, Dylan Herholdt, will share his personal journey of finding a simple life in Portugal, and also his experience interviewing guests from all walks of life who have fallen in love with the country and its wonderful lifestyle. He will be joined by property specialists with a vast experience in helping international clients buy a home in Portugal.

Dylan Herholdt | Portugal The Simple Life

Main speaker: - Dylan Herholdt, host of the international podcast “Portugal The Simple Life” - Davide Patricio, CEO Leisure Launch Group

Jours: zaterdag en zondag Début: 11:35 Cher: 30 emplacement: 1 {{subject}}:
Portugal
Jours: zaterdag en zondag
Début: 11:35
Cher: 30
emplacement: 1
{{subject}}:
Portugal

11.35 uur | Een woning kopen in Dubai

Ooit gedacht aan investeren in Dubai? Leer in 30 minuten alles over het aankoopproces, betalings- en financieringsmogelijkheden en wat er allemaal bij komt kijken wanneer je vastgoed koopt in Dubai.Daarnaast word je ook geinformeerd over de mogelijkheden om prive of met vennootschap te kopen.

Sandjai Ramautar | Priscilla Ramsoedh | Dubai Properties

Zowel Sandjai als Priscilla zijn internationale vastgoedinvesteerders. Vanwege hun jarenlang opgebouwde netwerk, ervaring en achtergrond zijn ze tot de conclusie gekomen dat het zeer gunstig is te investeren in Dubai. Deze kennis willen ze graag doorgeven.

Jours: Zaterdag en zondag Début: 11.40 Cher: 30 emplacement: 2 {{subject}}:
Dubai
Jours: Zaterdag en zondag
Début: 11.40
Cher: 30
emplacement: 2
{{subject}}:
Dubai

12.10 uur | Fiscaliteit en erfrecht bij de aankoop van een tweede verblijf

Zit u met specifieke vragen over fiscaliteit of erfrecht bij de aankoop van een tweede woning? Dan is deze seminarie een must! Dany De Decker legt uit hoe alles precies in zijn werk gaat.

Dany De Decker | Baker Tilly

Dany De Decker is Master in de Handelswetenschappen (Economische Hogeschool Sint-Aloysius) en gegradueerde in de Fiscale Wetenschappen. Hij s gespecialiseerd in adviesverlening inzake estate planning, het afwikkelen van nalatenschap/planningen met betrekking tot België/Spanje en de begeleiding bij aankoop van onroerend goed in Spanje. Dany is erkend Fiscaal accountant in België sinds 1997 en lid van de “Asociación Profesional de Expertos Contables y Tributarios de España” Hij is tevens auteur van diverse vakpublicaties. Baker Tilly is tevens lokaal aanwezig in Spanje.

Jours: Zaterdag en Zondag Début: 12:10 Cher: 30 emplacement: 1 {{subject}}:
Spanje
Jours: Zaterdag en Zondag
Début: 12:10
Cher: 30
emplacement: 1
{{subject}}:
Spanje

12.10 uur | Een tweede huis kopen op Cyprus

Tijdens dit seminar zullen wij het hebben over het eiland dat door Forbes is uitgeroepen tot het beste beachfront gebied om te investeren, namelijk Cyprus. U komt meer te weten over de waardecreatie, bijbehorende kosten en de renteloze financieringsmogelijkheden die rechtstreeks door de bouwbedrijven worden aangeboden.

Eylem Şakir | Mediterra Project Management

Eylem Şakir is een internationaal bekroonde advocaat gespecialiseerd in onroerend goed, belastingen en commerciële kwesties. Met haar 20 jaar ervaring heeft ze een enorm internationaal en lokaal netwerk opgebouwd. Ze is de eerste advocaat in Noord-Cyprus die haar juridische kennis combineerde met een ondernemende geest en haar eigen bedrijf oprichtte. Daar maakt ze gebruik van haar ervaring om een luxe, comfortabele en betrouwbare reis te bieden aan haar cliëntenkring.

Jours: Zaterdag en zondag Début: 12.10 Cher: 30 emplacement: 2 {{subject}}:
Cyprus
Jours: Zaterdag en zondag
Début: 12.10
Cher: 30
emplacement: 2
{{subject}}:
Cyprus

12.45 uur | De fiscale aspecten van vastgoed in het buitenland - privé of via vennootschap?

Laat je informeren over de fiscale gevolgen van de aankoop van een tweede verblijf in het buitenland. Is het verstandig de aankoop prive te doen of juist via een vennootschap.

Stephanie Vanmarcke | Ine Coolman | Vandelanotte International

Stephanie Vanmarcke | Vandelanotte International Stephanie Vanmarcke behaalde het diploma Master in de Fiscale Wetenschappen aan de Hogeschool – Universiteit Brussel. Als tax consultant begon Stephanie haar carrière bij Vandelanotte, waar ze haar jarenlange ervaring bij het aankopen van vastgoed in het buitenland heeft opgebouwd. Zij geeft verschillende seminaries op diverse internationale fiscale vlakken en is tevens auteur van diverse fiscale publicaties. Stephanie is eveneens erkend belastingconsulent. Ine Coolman | Vandelanotte International Ine Coolman behaalde haar diploma Master in de Rechten met als afstudeerrichting Fiscaal recht aan de Universiteit Gent, vervolgens volgde ze nog een ManaMa in Management aan de Antwerp Management School. Ine werkt als International Tax Advisor binnen het team International bij Vandelanotte. Binnen dit team is ze verantwoordelijk voor het advies bij de aankoop van vastgoed in het buitenland. Ine volgt eveneens haar stage om erkend te worden als belastingconsulent.

Jours: Zaterdag en zondag Début: 12.45 Cher: 30 emplacement: 1 {{subject}}:
Fiscaal & juridisch
Jours: Zaterdag en zondag
Début: 12.45
Cher: 30
emplacement: 1
{{subject}}:
Fiscaal & juridisch

12.45 uur | Een tweede huis in Griekenland kopen.

De presentatie is bedoeld om geïnteresseerden wegwijs te maken in de verschillende facetten en de bijzonderheden van het kopen van een huis in Giekenland. Ook zaken als belastingen en erfrecht komen aan bod, zodat u goed voorbereid aan uw zoektocht kunt beginnen.

Giorgos Gavriilidis | Elxis

Vangelis Nastos is oprichter als mede-eigenaar van Elxis Greek Real Estate Services. Elxis begeleidt al 29 jaar Nederlandse en Belgische klanten bij de aankoop van een woning in Griekenland en verzorgt daarbij de gehele juridische afwikkeling Elxis heeft een kantoor zowel in Utrecht als in Thessaloniki.

Jours: Zaterdag en Zondag Début: 13:00 Cher: 30 emplacement: 2 {{subject}}:
Griekenland
Jours: Zaterdag en Zondag
Début: 13:00
Cher: 30
emplacement: 2
{{subject}}:
Griekenland

13.20 uur | Investeren in Oostenrijk, waarom nu en waarom daar?

Heb je een droomhuis in Oostenrijk op het oog dan is het uiteraard ook belangrijk om je te laten voorlichten. Tijdens deze presentatie word je in 25 minuten deskundig. Het aankopen en eventueel verhuren van de woning komt hierbij uitgebreid aan bod.

Laura de Wit | Limestone

Jours: Zaterdag en Zondag Début: 13:20 Cher: 30 emplacement: 1 {{subject}}:
Oostenrijk
Jours: Zaterdag en Zondag
Début: 13:20
Cher: 30
emplacement: 1
{{subject}}:
Oostenrijk

13.20 uur | Waarin verschilt de procedure bij de aankoop van nieuwbouw en resales in Spanje?

Bij Reyns Advocaten treft u een betrouwbare partner bij wie u terecht kan om de realisatie van uw Spaanse vastgoeddroom op juridisch vlak zorgeloos te laten verlopen. Zij staan vanuit België en Spanje garant voor een correcte, snelle en efficiënte afhandeling van uw dossier. Zij adviseren en begeleiden u in uw eigen taal en vanuit het comfort van hun kantoren te België en Spanje bij de aankoop en verkoop van onroerende goederen. Op die manier vermijdt u niet alleen telkens verre verplaatsingen, er is ook geen taalbarrière, waardoor adviezen en gesprekken veel makkelijker en op een heldere wijze kunnen verlopen.

Christian Stoop | Reyns Advocaten

Christian Stoop is sinds 1978 actief aan de balie te Antwerpen en is tevens ingeschreven op het tableau van de Franstalige balie te Brussel sedert 2004. Christian is ook Ereraadsman van het voormalig Consulado General de España te Antwerpen. Hij isde geknipte persoon om uw Spaanse vastgoeddroom op juridisch vlak zorgeloos te laten verlopen.

Jours: Zaterdag en Zondag Début: 13:20 Cher: 30 emplacement: 2 {{subject}}:
Spanje
Jours: Zaterdag en Zondag
Début: 13:20
Cher: 30
emplacement: 2
{{subject}}:
Spanje

13.55 uur | Valkuilen en aandachtspunten bij aankoop van onroerend goed in Spanje

In deze presentatie wijst Dany de bezoekers op belangrijke punten waarmee zeker rekening gehouden moet worden.

Dany De Decker | Baker Tilly

Dany De Decker is Master in de Handelswetenschappen (Economische Hogeschool Sint-Aloysius) en gegradueerde in de Fiscale Wetenschappen. Hij s gespecialiseerd in adviesverlening inzake estate planning, het afwikkelen van nalatenschap/planningen met betrekking tot België/Spanje en de begeleiding bij aankoop van onroerend goed in Spanje. Dany is erkend Fiscaal accountant in België sinds 1997 en lid van de “Asociación Profesional de Expertos Contables y Tributarios de España” Hij is tevens auteur van diverse vakpublicaties. Baker Tilly is tevens lokaal aanwezig in Spanje.

Jours: Zaterdag en Zondag Début: 13:55 Cher: 30 emplacement: 1 {{subject}}:
Spanje
Jours: Zaterdag en Zondag
Début: 13:55
Cher: 30
emplacement: 1
{{subject}}:
Spanje

13.55 uur | De aankoop van een huis in Italië

In de presentatie praten wij u bij over de Italiaanse vastgoedmarkt, het koopproces, de bijkomende kosten en natuurlijk staan we stil bij de vraag waarom Italië een fantastisch land is om een tweede of eerste huis te kopen!

Ronald de Rooy | ItaliaCasa

Ronald is jurist en als een van de oprichters van ItaliaCasa tevens partner in het kantoor sinds 2004. ItaliaCasa is een Nederlandssprekende makelaar met officiële bevoegdheid in Italië. Begeleiding van buitenlandse kopers en verkopers in vrijwel heel Italië is ons dagelijks werk.

Jours: Zaterdag en Zondag Début: 14.20 Cher: 30 emplacement: 2 {{subject}}:
Italië
Jours: Zaterdag en Zondag
Début: 14.20
Cher: 30
emplacement: 2
{{subject}}:
Italië

14.30 uur | De fiscale gevolgen van de aankoop van vastgoed in Frankrijk

Wil je een tweede verblijf kopen in Frankrijk dan heeft dit uiteraard ook fiscale gevolgen. Tijdens deze seminarie wordt je op de hoogte gesteld van alle zaken die er komen kijken bij de aankoop in Frankrijk op fiscaal gebied.

Stephanie Vanmarcke | Ine Coolman | Vandelanotte International

Stephanie Vanmarcke | Vandelanotte International Stephanie Vanmarcke behaalde het diploma Master in de Fiscale Wetenschappen aan de Hogeschool – Universiteit Brussel. Als tax consultant begon Stephanie haar carrière bij Vandelanotte, waar ze haar jarenlange ervaring bij het aankopen van vastgoed in het buitenland heeft opgebouwd. Zij geeft verschillende seminaries op diverse internationale fiscale vlakken en is tevens auteur van diverse fiscale publicaties. Stephanie is eveneens erkend belastingconsulent. Ine Coolman | Vandelanotte International Ine Coolman behaalde haar diploma Master in de Rechten met als afstudeerrichting Fiscaal recht aan de Universiteit Gent, vervolgens volgde ze nog een ManaMa in Management aan de Antwerp Management School. Ine werkt als International Tax Advisor binnen het team International bij Vandelanotte. Binnen dit team is ze verantwoordelijk voor het advies bij de aankoop van vastgoed in het buitenland. Ine volgt eveneens haar stage om erkend te worden als belastingconsulent.

Jours: Zaterdag, Zondag Début: 14:30 Cher: 30 emplacement: 1 {{subject}}:
Frankrijk
Jours: Zaterdag, Zondag
Début: 14:30
Cher: 30
emplacement: 1
{{subject}}:
Frankrijk

14.30 uur | Vastgoed kopen in Dubai

Vastgoed kopen in Dubai? Edward Tolkamp vertelt je in een half uur alles wat je moet weten als je wilt investeren in Dubai. Wat zijn de verhuur rendementen en hoe ziet het aankoopproces eruit?

Edward Tolkamp | Elevate capital

Edward Tolkamp is oud beleggingsadviseur ABN Amro en Rabobank. Daarnaast was hij actief als NVM woning- en bedrijfsmakelaar, ontwikkelaar van garageboxen in Nederland en makelaar in Dubai.

Jours: Zaterdag en Zondag Début: 14.30 Cher: 30 emplacement: 2 {{subject}}:
Dubai
Jours: Zaterdag en Zondag
Début: 14.30
Cher: 30
emplacement: 2
{{subject}}:
Dubai

15.05 uur | Je huis in Spanje verhuren: Wetgeving & belastingen

Misschien overweeg je om de woning die in Spanje wilt gaan kopen te verhuren. Sinds enige tijd is de verhuur van je woning in Spanje aan regels gebonden. Bezoek deze seminar en je bent helemaal op de hoogte.

Eva M. Méndez Pérez | TLA Corp

Eva María is een Spaanse jurist met de focus op de bouw en internationaal nalatenschap. Als Advocaat van TLACORP heeft zij meerdere jaren ervaring, met kantoren in Valencia, Alicante, Malaga, Mallorca en Bilbao. Of dit nou een chalet, tweede woning of vakantiewoning met of zonder ontbijt is, dat maakt niet uit en onze methode werkt wereldwijd.

Jours: Zaterdag, Zondag Début: 15.05 Cher: 30 emplacement: 1 {{subject}}:
Spanje
Jours: Zaterdag, Zondag
Début: 15.05
Cher: 30
emplacement: 1
{{subject}}:
Spanje