Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Een chalet kopen in Oostenrijk

4 seizoen genieten en rendement

Oostenrijk is een populair land. Niet alleen voor die skivakantie maar voor vakanties in het algemeen. Ook het aantal mensen dat een chalet koopt in Oostenrijk neemt de laatste jaren flink toe. Een eigen woning tussen de bergen die geschikt is om er 4 seizoenen te gebruiken. In de winter voor de jaarlijkse wintersport en in de zomer voor de zomervakantie.

Een chalet kopen in Oostenrijk, waar begin ik?

Een huis kopen in Oostenrijk is niet moeilijk. Er zijn voldoende Belgische en Nederlandse makelaars die je kunnen helpen bij deze aankoop. Het is wel belangrijk dat je eerst voor jezelf een aantal zaken op een rijtje zet voordat je overgaat tot het kopen van een chalet in Oostenrijk. Zo moet je jezelf de vraag stellen welke type woning je wilt kopen in Oostenrijk. Wil je echt een chalet of is het misschien beter om een appartement te kopen in Oostenrijk. Ook de vraag waar in Oostenrijk wil ik een chalet kopen is erg belangrijk. Deze vragen hangen uiteraard ook af van het beschikbare budget om het chalet te kopen. 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een chalet in Oostenrijk?

Naast het woningtype is het uiteraard belangrijk welk doel je hebt met de aankoop van een chalet in Oostenrijk. Ga je het alleen zelf gebruiken of wil je het ook gaan verhuren. Potentiële huurders hebben misschien andere wensen. Denk hierbij aan de regio, de ligging en faciliteiten in en om de woning. Als je het wilt verhuren is het ook belangrijk dat dit mag. De makelaar zal je uitdrukkelijk over informeren en heeft misschien zelf wel een verhuurconcept om je te helpen het rendement op je chalet te verhogen. 

Een chalet kopen in Oostenrijk, bekijk het online aanbod

Een chalet kopen in Oostenrijk, laat je goed informeren.

Een vakantiewoning in Oostenrijk is zo gekocht. Toch is belangrijk dat je voor een dergelijke grote aankoop goed laat informeren. Op internet, als ook op deze website is voldoende informatie te vinden over het aankoopproces van een woning in Oostenrijk. Zo werd er op onze website een dossier over Oostenrijk opgesteld. Ook zijn er op Second Home Expo diverse seminaries en uiteraard makelaars die je alles kunnen vertellen over een huis kopen in Oostenrijk.


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden