Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Een vakantiewoning met 2 of 3 slaapkamers kopen?

Veel mensen die een tweede verblijf willen kopen vragen zich af of ze een pand moeten kiezen met 2 of 3 slaapkamers. Het hangt ervan af wat het doel is van de woning: voor eigen gebruik of om te verhuren.

Vakantiehuis voor eigen gebruik

Koop je een tweede woning voor eigen gebruik, om er (hoofdzakelijk) zelf te verblijven? Denk dan na over wat je zelf wil en nodig hebt. Vaak kopen mensen een huis met 3 slaapkamers terwijl hun budget het niet echt toelaat. In veel gevallen blijkt ook dat de derde slaapkamer maar een paar keer per jaar gebruikt wordt als logeerkamer. Dat is zonde; in dat geval is het beter om te kiezen voor een woning met 2 slaapkamers en om voor logées een extra pand te huren. Op die manier kan je ook genieten van je privacy. Het is wel een goed idee om je terras in te richten voor een grote groep, bijvoorbeeld met een ruime tafel. Zo kunnen jullie samen eten en genieten van momenten met z’n allen. 

Tweede woning om te verhuren

Ben je van plan om je vakantiewoning te verhuren? Dan kies je best voor een pand met 3 slaapkamers. De meeste huurders zijn op zoek naar 3 slaapkamers want ze willen evenveel comfort als thuis. Daar slapen de kinderen doorgaans apart, en dus ook op vakantie. Bovendien is het aangenaam voor huurders om over voldoende ruimte te beschikken in hun vakantieverblijf, zeker als het warm is.

 

Conclusie: als je een vakantiehuis koopt voor eigen gebruik, is een tweeslaapkamerwoning een goede keuze. Met het oog op verhuur kies je beter voor een pand met 3 slaapkamers.

 

Ook interessant: Vier aandachtspunten bij de aankoop van een tweede woning

 

Bron: Azull.be

Gerelateerde berichten

Bekijk

Wat is een Nota Simple en waarom is het cruciaal?

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning in Spanje te kopen, kom je ongetwijfeld de term 'Nota Simple' tegen. Dit cruciale document vormt een onmisbare schakel in het aankoopproces van je vakantiehuis in Spanje. Maar wat houdt een Nota Simple precies in en waarom is het zo belangrijk?

Bekijk

Een vakantiewoning kopen via jouw vennootschap

Uiteraard kun je een vakantiewoning kopen met persoonlijke spaartegoeden, maar het is ook mogelijk om deze investering te doen via je vennootschap. Het kopen van een vakantiewoning via je vennootschap brengt verschillende voor-en nadelen met zich mee waardoor het belangrijk is om goed geïnformeerd deze stap te zetten.

Bekijk

Tips & tricks voor vastgoedinvesteringen in Dubai

Ontdek slimme tips, beste investeringsopties en efficiënte manieren om te investeren

Bekijk

Zon, zee, strand en slim investeren

Op zoek naar informatie over een huis kopen in Spanje? Volg dit stappenplan met tips en je zoektocht kan beginnen

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden