18 - 19 mei 2019 | Antwerp Expo |  11.00 - 18.00 uur

Vakantiewoning in Duitsland kopen

Genieten van een vakantiewoning dichtbij huis, dit kan met een vakantiewoning in Duitsland. Duitsland kent een goed investeringsklimaat voor de aankoop van een recreatiewoning. Populaire gebieden als de Eifel en Winterberg bieden over het algemeen goede verhuurrendementen. Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg andere argumenten om te investeren.

Dichtbij of ver weg?: Koop een tweede verblijf in Duitsland!

Vakantiewoning in Duitsland kopenU denkt er misschien nog niet aan om een vakantiewoning in Duitsland te kopen, maar toch is Duitsland ongekend populair. Wat veel mensen niet weten is dat Duitsland een zeer interessant vakantieland is voor een korte of lange vakantie. Dit is positief voor de eventuele verhuur van uw vakantie woning. Het is belangrijk om te weten dat de aankoop van een woning in Duitsland anders gaat dan in België. Laat u dus goed informeren of lees alvast onderstaande informatie voordat u overgaat tot de aankoop van een vakantiewoning in Duitsland.

Tweede verblijf in Duitsland: Het koopproces

In Duitsland moet men voor het verwerven van eigendom twee overeenkom­sten afsluiten: 1) Kaufvertrag 2) Auflassung. Vervolgens dient het eigendom op uw naam te worden ingeschreven in het kadaster (= Grundbuch).  Allereerst sluit u een 1) Kaufvertrag (koopovereenkomst) vervolgens moeten beide partijen het eens zijn, dat het eigendom van het stuk grond en de woning aan de koper wordt overgedragen. Dit wordt in Duitsland 2) Auflas­sung genoemd. Tenslotte moeten de eigendomswijzigingen in het Grund­buch worden inge­schreven. Pas nadat de naam van de nieuwe eigenaar in het Grund­buch is ingeschreven is de koper definitief de nieuwe eigenaar.

Notariële akte
Zowel nieuwbouw als bestaande bouw kan juridisch alleen in combinatie met het daarbij behorende grondstuk worden verworven. Wie een stuk grond koopt, verwerft daarmee automatisch de zich daarop bevin­dende opstallen (gebouwen). Krachtens artikel 313 van het Duitse Burgerlijk Wetboek is bij de koop en verkoop van Duits onroerend goed een notariële akte vereist. De notariële akte is zowel vereist bij de Auflassung, als bij de koopovereenkomst (Kaufvertrag). Wie er zeker van wil zijn, dat hij het stuk grond van de verkoper in eigendom verkrijgt doet er goed aan zo spoedig mogelijk een afspraak te maken bij de notaris. Mondelinge overeen­komsten met de verkoper zijn in Duitsland niet bindend! Wanneer er geen vragen meer zijn dan kan men overgaan tot de ondertekening van de akte.

Vakantiewoning in Duitsland kopen: Verplichtingen koper

Een kandidaat-koper van een tweede huis heeft in Duitsland bepaalde verplichtingen. De koper dient de staat van de woning en installaties (watertoe- en afvoer, riolering, elektra, verwar­ming etc.) zorgvul­dig na te gaan. Een koper kan de verkoper ná ondertekening van de koopovereenkomst niet meer aansprakelijk stellen voor (zichtbare) fouten of gebreken, welke de koper tijdens een zorgvuldige inspectie (vóór de koop) had kunnen constateren.

Van koopovereenkomst naar notariële akte
Wanneer de koopovereenkomst is afgesloten dan heeft de koper aanspraak op eigendomsoverdracht. In Duitsland is het gebruikelijk, dat in de koopovereenkomst (Kaufvertrag) tevens de Auflassung wordt opgenomen; dit om notariskosten te beper­ken.

Ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst
In Duitsland is het niet gebruikelijk om een financieringsvoorbehoud (middels een ontbindende voorwaarde) in de koop­overeenkomst op te laten maken. Indien u dat als Nederlandse koper wel wilt dan kunt u uw notaris vragen een advies uit te brengen over de formulering van deze ontbindende voorwaarde. Houd een tijdsruimte van ca. 2 à 3 weken aan om uw financiering te regelen. Als de financiering echter nog niet zeker is dan doet U er toch goed aan om zo’n ontbindende voorwaarde in de koopovereenkomst op te nemen. Beide partijen spreken in deze ontbindende voorwaarde af binnen welke termijn de financiering geregeld moet zijn. Mocht het vóór een bepaalde datum niet lukken een financie­ring te regelen dan kunt U als koper de overeenkomst ontbinden.

 

Whitepaper

Alles weten over het kopen van een vakantiewoning in Duitsland? Download het whitepaper

Sorteer opties
  • Woning ID
  • Prijs
  • Datum
  • Populair
  • Random
Grid
List
Kaart

Ruim appartement in Usseln nabij de skipiste

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

3Slaapkamer
2Badkamer
12Picture
Dit ruime appartement ligt op loopafstand van de skipiste van Usseln. Beschrijving U parkeert de auto voor de deur en heeft toegang tot het appartement via het centrale trappenhuis.
€122.500

UplandParcs Winterberg nieuwbouwproject aan de skipiste - Type 4

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

2Slaapkamer
1Badkamer
11Picture
UplandParcs Winterberg bestaande uit 63 recreatievilla’s wordt gerealiseerd tussen de skiliften en het stadscentrum van Winterberg. Een dergelijke toplocatie komt maar zelden voor.UplandParcs Winterberg is gericht op rust, ruimte en natuur.
€230.000

UplandParcs Winterberg nieuwbouwproject aan de skipiste - Type 3

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

6Slaapkamer
3Badkamer
10Picture
UplandParcs Winterberg bestaande uit 63 recreatievilla’s wordt gerealiseerd tussen de skiliften en het stadscentrum van Winterberg. Een dergelijke toplocatie komt maar zelden voor.UplandParcs Winterberg is gericht op rust, ruimte en natuur.
€390.000

Vrijstaand huis met appartementen en dubbele garage

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

6Slaapkamer
4Badkamer
11Picture
Prachtig gelegen vrijstaand huis met B&B mogelijkheden Beschrijving Er zijn 3 appartementen in het huis. Appartement Birke heeft de beschikking over een woon-/slaapkamer, keuken en badkamer. Appartement Eiche beschikt over een woonkamer met open keuken, 2 slaapkamers en een badkamer.
€149.500

Gemoderniseerd en volop draaiend pension in Usseln

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

12Slaapkamer
12Badkamer
14Picture
Leuk, kleinschalig pension in Willingen-Usseln. Beschrijving Het pension staat in een rustige straat van Usseln en beschikt over een dubbele garage en 5 parkeerplaatsen op eigen terrein.
€299.000

Prachtig gelegen 3 kamerappartement in Schwalefeld

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

2Slaapkamer
1Badkamer
11Picture
Dit prachtig gelegen 3 kamerappartement ligt boven op de berg aan een rustig en onverhard weggetje. Beschrijving Dit prachtig gelegen appartement heeft een waanzinnig uitzicht over de omgeving. Hier vindt u rust en wandelplezier.
€79.500

2 kamerappartement in Brilon Bontkirchen (eerste etage rechts)

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

1Slaapkamer
1Badkamer
9Picture
Sfeervol 2 kamerappartement op slechts 10 minuten van Willingen. Beschrijving Het appartement bevindt zich in een kleinschalig appartementengebouw in Brilon Bontkirchen en is rustig gelegen met een mooi uitzicht over de omgeving.
€48.500

Vrijstaand huis met panoramisch uitzicht nabij Willingen

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

4Slaapkamer
2Badkamer
12Picture
Prachtig gelegen, vrijstaand huis met panoramisch uitzicht. Beschrijving Dit mooi gelegen, vrijstaande huis is verdeeld over 2 losse, niet met elkaar verbonden appartementen, die beide over een prachtig uitzicht vanaf het balkon of terras beschikken.
€166.000

In Olsberg gelegen gezondheidscentrum met goed rendement

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

0Slaapkamer
0Badkamer
8Picture
Beschrijving ​Dit in 2002 gebouwde gezondheidscentrum ligt in het centrum van Olsberg en heeft een mix van zeer goede huurders; diverse artsenpraktijken, logopediepraktijk, fysiotherapie, tandartslaboratorium, dames-fitnessstudio en 2 exclusieve penthouse appartementen.
€1.785.000

Rustig gelegen, half vrijstaand huis nabij Willingen

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

2Slaapkamer
1Badkamer
14Picture
Mooi, half vrijstaand en super rustig gelegen huis nabij Willingen. Beschrijving Een heerlijk rustig gelegen, modern huis op slechts 15 minuten van Willingen en 8 minuten van de Diemelsee gelegen. Het huis ligt op een heuvel en u kunt uw auto voor de deur parkeren.
€98.000

Prachtig gelegen appartement met panoramauitzicht in Schwalefeld

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

2Slaapkamer
1Badkamer
13Picture
Dit prachtig gelegen appartement heeft een panoramisch uitzicht over de heuvels van Schwalefeld. Beschrijving Wie op zoek is naar een rustig gelegen vakantiewoning, maar toch niet helemaal afgelegen, heeft hier wellicht z'n droomwoning gevonden.
€86.500

Prachtig gelegen nieuwbouw chalet aan de Diemelsee

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

2Slaapkamer
1Badkamer
9Picture
Prachtig gelegen nieuwbouwproject aan de Diemelsee. Beschrijving Residence Diemelsee een kleinschalig nieuwbouwproject met 30 luxueuze Chalets. De Chalets kenmerken zich door de ruime opzet en luxueuze afwerking.
€197.500
49 ResultatenResultaten per pagina