18 - 19 mei 2019 | Antwerp Expo |  11.00 - 18.00 uur

Vakantiewoning in Duitsland kopen

Genieten van een vakantiewoning dichtbij huis, dit kan met een vakantiewoning in Duitsland. Duitsland kent een goed investeringsklimaat voor de aankoop van een recreatiewoning. Populaire gebieden als de Eifel en Winterberg bieden over het algemeen goede verhuurrendementen. Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg andere argumenten om te investeren.

Dichtbij of ver weg?: Koop een tweede verblijf in Duitsland!

Vakantiewoning in Duitsland kopenU denkt er misschien nog niet aan om een vakantiewoning in Duitsland te kopen, maar toch is Duitsland ongekend populair. Wat veel mensen niet weten is dat Duitsland een zeer interessant vakantieland is voor een korte of lange vakantie. Dit is positief voor de eventuele verhuur van uw vakantie woning. Het is belangrijk om te weten dat de aankoop van een woning in Duitsland anders gaat dan in België. Laat u dus goed informeren of lees alvast onderstaande informatie voordat u overgaat tot de aankoop van een vakantiewoning in Duitsland.

Tweede verblijf in Duitsland: Het koopproces

In Duitsland moet men voor het verwerven van eigendom twee overeenkom­sten afsluiten: 1) Kaufvertrag 2) Auflassung. Vervolgens dient het eigendom op uw naam te worden ingeschreven in het kadaster (= Grundbuch).  Allereerst sluit u een 1) Kaufvertrag (koopovereenkomst) vervolgens moeten beide partijen het eens zijn, dat het eigendom van het stuk grond en de woning aan de koper wordt overgedragen. Dit wordt in Duitsland 2) Auflas­sung genoemd. Tenslotte moeten de eigendomswijzigingen in het Grund­buch worden inge­schreven. Pas nadat de naam van de nieuwe eigenaar in het Grund­buch is ingeschreven is de koper definitief de nieuwe eigenaar.

Notariële akte
Zowel nieuwbouw als bestaande bouw kan juridisch alleen in combinatie met het daarbij behorende grondstuk worden verworven. Wie een stuk grond koopt, verwerft daarmee automatisch de zich daarop bevin­dende opstallen (gebouwen). Krachtens artikel 313 van het Duitse Burgerlijk Wetboek is bij de koop en verkoop van Duits onroerend goed een notariële akte vereist. De notariële akte is zowel vereist bij de Auflassung, als bij de koopovereenkomst (Kaufvertrag). Wie er zeker van wil zijn, dat hij het stuk grond van de verkoper in eigendom verkrijgt doet er goed aan zo spoedig mogelijk een afspraak te maken bij de notaris. Mondelinge overeen­komsten met de verkoper zijn in Duitsland niet bindend! Wanneer er geen vragen meer zijn dan kan men overgaan tot de ondertekening van de akte.

Vakantiewoning in Duitsland kopen: Verplichtingen koper

Een kandidaat-koper van een tweede huis heeft in Duitsland bepaalde verplichtingen. De koper dient de staat van de woning en installaties (watertoe- en afvoer, riolering, elektra, verwar­ming etc.) zorgvul­dig na te gaan. Een koper kan de verkoper ná ondertekening van de koopovereenkomst niet meer aansprakelijk stellen voor (zichtbare) fouten of gebreken, welke de koper tijdens een zorgvuldige inspectie (vóór de koop) had kunnen constateren.

Van koopovereenkomst naar notariële akte
Wanneer de koopovereenkomst is afgesloten dan heeft de koper aanspraak op eigendomsoverdracht. In Duitsland is het gebruikelijk, dat in de koopovereenkomst (Kaufvertrag) tevens de Auflassung wordt opgenomen; dit om notariskosten te beper­ken.

Ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst
In Duitsland is het niet gebruikelijk om een financieringsvoorbehoud (middels een ontbindende voorwaarde) in de koop­overeenkomst op te laten maken. Indien u dat als Nederlandse koper wel wilt dan kunt u uw notaris vragen een advies uit te brengen over de formulering van deze ontbindende voorwaarde. Houd een tijdsruimte van ca. 2 à 3 weken aan om uw financiering te regelen. Als de financiering echter nog niet zeker is dan doet U er toch goed aan om zo’n ontbindende voorwaarde in de koopovereenkomst op te nemen. Beide partijen spreken in deze ontbindende voorwaarde af binnen welke termijn de financiering geregeld moet zijn. Mocht het vóór een bepaalde datum niet lukken een financie­ring te regelen dan kunt U als koper de overeenkomst ontbinden.

 

Whitepaper

Alles weten over het kopen van een vakantiewoning in Duitsland? Download het whitepaper

Sorteer opties
  • Woning ID
  • Prijs
  • Datum
  • Populair
  • Random
Grid
List
Kaart

Type Kronenburg - nr. 20

Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

2Slaapkamer
1Badkamer
19Picture
Gelijkvloerse, vrijstaande woning op eigen grondTuin rondom met een terras op het zuidenSchitterend uitzicht over de Duitse EifelDeze vrijstaande, gelijkvloerse 4-persoons recreatiewoning op eigen grond heeft een rustige plek op het veelzijdige Eifelpark Kronenburger See! De woning is bereikbaar mi
€89.500

Type Eifel - nr. 49

Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

3Slaapkamer
1Badkamer
17Picture
Gelijkvloerse, vrijstaande 6-persoons recreatiewoningRoyale kavel op eigen grond Schitterend uitzicht over de Duitse EifelDeze vrijstaande, gelijkvloerse, 6-persoons recreatiewoning op eigen grond heeft een schitterende plek op het veelzijdige Eifelpark Kronenburger See! De woning is berei
€154.500

Type Astoria - nr. 133

Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

4Slaapkamer
4Badkamer
28Picture
Zeer ruime, luxe 8-persoons villa in authentieke vakwerkstijlMet sauna én alle slaapkamers hebben een eigen badkamer en toiletPrachtige ligging in de Duitse Eifel, op een ruime kavel eigen grondDeze 8-persoons villa van het type Astoria op Eifelpark Kronenburger See is bijzonder ruim van
€229.000

Type Kronenburg - nr. 125

Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

2Slaapkamer
1Badkamer
17Picture
Nette, gelijkvloerse en vrijstaande woning op eigen grondRustige ligging aan een doodlopende weg, bovenaan de zuidhellingIn de Duitse Eifel met een sprookjesachtig uitzichtDit betreft een nette, vrijstaande en gelijkvloerse woning op eigen grond.
€75.500

Type Kronenburg - nr. 3

Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

2Slaapkamer
1Badkamer
18Picture
Zeer nette, gelijkvloerse en vrijstaande woning op eigen grondPrachtige ligging, dicht bij de centrum faciliteitenIn de Duitse Eifel met een sprookjesachtig uitzichtDit betreft een nette, vrijstaande en gelijkvloerse woning op eigen grond.
€148.000

Type Kronenburg Comfort - nr. 130

Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

2Slaapkamer
1Badkamer
16Picture
Gerenoveerde, vrijstaande, gelijkvloerse woning met zonnepanelenGrote kavel eigen grond, bovenaan de zuidhelling, op een hoekOp een veelzijdig park en prachtig uitzicht over de Duitse EifelOp zoek naar een goed onderhouden tweede huis in een sprookjesachtige omgeving, geschikt voor zowel verhuur al
€119.500

UplandParcs Winterberg nieuwbouwproject aan de skipiste - Type 2

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

4Slaapkamer
2Badkamer
10Picture
UplandParcs Winterberg bestaande uit 63 recreatievilla’s wordt gerealiseerd tussen de skiliften en het stadscentrum van Winterberg. Een dergelijke toplocatie komt maar zelden voor.UplandParcs Winterberg is gericht op rust, ruimte en natuur.
€320.000

sfeervol nieuwbouw chalet aan de Diemelsee

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

2Slaapkamer
1Badkamer
9Picture
Prachtig gelegen nieuwbouwproject aan de Diemelsee. Beschrijving Residence Diemelsee een kleinschalig nieuwbouwproject met 30 luxueuze Chalets. De Chalets kenmerken zich door de ruime opzet en luxueuze afwerking.
€199.900

Ski in ski out, zeer hoogwaardig appartement nabij Winterberg

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

5Slaapkamer
3Badkamer
15Picture
Beschrijving Aan de rand van Neuastenberg (op 740 meter hoogte) ligt dit kleinschalig en exclusief project bestaande uit twee geschakelde gebouwen met in totaal 14 appartementen.
€550.000

Authentiek en prachtig gelegen vrijstaand huis in Düdinghausen

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

3Slaapkamer
1Badkamer
15Picture
Naast een waanzinnig uitzicht heeft u met dit huis ook een in bijzondere stijl gerenoveerd woonhuis Beschrijving Het huis ligt nagenoeg aan het einde van een rustige straat en kijkt dankzij de hoge ligging uit over heel Düdinghausen en de bijbehorende weilanden en bossen.
€230.000

Willingen, woonhuis bestaande uit 2 appartementen

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

4Slaapkamer
2Badkamer
10Picture
Prachtig en rustig gelegen in het Hoppecketal van Willingen Beschrijving ​Het huis staat helemaal achterin het Hoppecketal van Willingen, rustig gelegen en met een mooi uitzicht op de bergen. Een ideale uitvalsbasis voor wandelaars en rustzoekers.
€229.000

2 kamerappartement in Brilon Bontkirchen (eerste etage links)

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

1Slaapkamer
1Badkamer
9Picture
Sfeervol 2 kamerappartement op slechts 10 minuten van Willingen. Beschrijving Het appartement bevindt zich in een kleinschalig appartementengebouw in Brilon Bontkirchen en is rustig gelegen met een mooi uitzicht over de omgeving.
€48.500
49 ResultatenResultaten per pagina