18 - 19 mei 2019 | Antwerp Expo |  11.00 - 18.00 uur

Vakantiewoning in Duitsland kopen

Genieten van een vakantiewoning dichtbij huis, dit kan met een vakantiewoning in Duitsland. Duitsland kent een goed investeringsklimaat voor de aankoop van een recreatiewoning. Populaire gebieden als de Eifel en Winterberg bieden over het algemeen goede verhuurrendementen. Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg andere argumenten om te investeren.

Dichtbij of ver weg?: Koop een tweede verblijf in Duitsland!

Vakantiewoning in Duitsland kopenU denkt er misschien nog niet aan om een vakantiewoning in Duitsland te kopen, maar toch is Duitsland ongekend populair. Wat veel mensen niet weten is dat Duitsland een zeer interessant vakantieland is voor een korte of lange vakantie. Dit is positief voor de eventuele verhuur van uw vakantie woning. Het is belangrijk om te weten dat de aankoop van een woning in Duitsland anders gaat dan in België. Laat u dus goed informeren of lees alvast onderstaande informatie voordat u overgaat tot de aankoop van een vakantiewoning in Duitsland.

Tweede verblijf in Duitsland: Het koopproces

In Duitsland moet men voor het verwerven van eigendom twee overeenkom­sten afsluiten: 1) Kaufvertrag 2) Auflassung. Vervolgens dient het eigendom op uw naam te worden ingeschreven in het kadaster (= Grundbuch).  Allereerst sluit u een 1) Kaufvertrag (koopovereenkomst) vervolgens moeten beide partijen het eens zijn, dat het eigendom van het stuk grond en de woning aan de koper wordt overgedragen. Dit wordt in Duitsland 2) Auflas­sung genoemd. Tenslotte moeten de eigendomswijzigingen in het Grund­buch worden inge­schreven. Pas nadat de naam van de nieuwe eigenaar in het Grund­buch is ingeschreven is de koper definitief de nieuwe eigenaar.

Notariële akte
Zowel nieuwbouw als bestaande bouw kan juridisch alleen in combinatie met het daarbij behorende grondstuk worden verworven. Wie een stuk grond koopt, verwerft daarmee automatisch de zich daarop bevin­dende opstallen (gebouwen). Krachtens artikel 313 van het Duitse Burgerlijk Wetboek is bij de koop en verkoop van Duits onroerend goed een notariële akte vereist. De notariële akte is zowel vereist bij de Auflassung, als bij de koopovereenkomst (Kaufvertrag). Wie er zeker van wil zijn, dat hij het stuk grond van de verkoper in eigendom verkrijgt doet er goed aan zo spoedig mogelijk een afspraak te maken bij de notaris. Mondelinge overeen­komsten met de verkoper zijn in Duitsland niet bindend! Wanneer er geen vragen meer zijn dan kan men overgaan tot de ondertekening van de akte.

Vakantiewoning in Duitsland kopen: Verplichtingen koper

Een kandidaat-koper van een tweede huis heeft in Duitsland bepaalde verplichtingen. De koper dient de staat van de woning en installaties (watertoe- en afvoer, riolering, elektra, verwar­ming etc.) zorgvul­dig na te gaan. Een koper kan de verkoper ná ondertekening van de koopovereenkomst niet meer aansprakelijk stellen voor (zichtbare) fouten of gebreken, welke de koper tijdens een zorgvuldige inspectie (vóór de koop) had kunnen constateren.

Van koopovereenkomst naar notariële akte
Wanneer de koopovereenkomst is afgesloten dan heeft de koper aanspraak op eigendomsoverdracht. In Duitsland is het gebruikelijk, dat in de koopovereenkomst (Kaufvertrag) tevens de Auflassung wordt opgenomen; dit om notariskosten te beper­ken.

Ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst
In Duitsland is het niet gebruikelijk om een financieringsvoorbehoud (middels een ontbindende voorwaarde) in de koop­overeenkomst op te laten maken. Indien u dat als Nederlandse koper wel wilt dan kunt u uw notaris vragen een advies uit te brengen over de formulering van deze ontbindende voorwaarde. Houd een tijdsruimte van ca. 2 à 3 weken aan om uw financiering te regelen. Als de financiering echter nog niet zeker is dan doet U er toch goed aan om zo’n ontbindende voorwaarde in de koopovereenkomst op te nemen. Beide partijen spreken in deze ontbindende voorwaarde af binnen welke termijn de financiering geregeld moet zijn. Mocht het vóór een bepaalde datum niet lukken een financie­ring te regelen dan kunt U als koper de overeenkomst ontbinden.

 

Whitepaper

Alles weten over het kopen van een vakantiewoning in Duitsland? Download het whitepaper

Sorteer opties
  • Woning ID
  • Prijs
  • Datum
  • Populair
  • Random
Grid
List
Kaart

Type 4B - nr. 53

Nedersaksen, Duitsland

2Slaapkamer
1Badkamer
12Picture
Royaal en luxe 4-persoons appartement aan de voet van het Harzgebergte in Midden-DuitslandRendementsobjectGeheel gerenoveerd en opnieuw ingericht in 2010Deze rendementswoning aan de voet van het Harzgebergte in Midden-Duitsland staat te koop! De verhuur loopt via Landal GreenParks.
€135.000

Type Astoria 8 - nr. 156

Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

4Slaapkamer
4Badkamer
24Picture
Zeer ruime, luxe 8-persoons villa met royale sauna op de verdiepingAlle slaapkamers hebben een eigen toilet en badkamerDankzij de zeer complete en hoogwaardige inrichting direct geschikt voor verhuur en/of eigen gebruikDeze 8-persoons villa van het type Astoria op Eifelpark Kronenburger See is bijz
€245.000

Type Eifel - nr. 12

Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

3Slaapkamer
1Badkamer
18Picture
Gelijkvloerse, vrijstaande woning in de Duitse EifelMooie kavel eigen grondPrachtig uitzicht over het berggebiedOp Eifelpark Kronenburger See in de Duitse Eifel vind je deze gelijkvloerse, vrijstaande woning die te koop staat.
€71.500

Type Landhaus - nr. 32 - HERBOUW

Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

3Slaapkamer
2Badkamer
14Picture
Luxe, gelijkvloerse vrijstaande recreatiewoning Prachtige ligging in de Duitse Eifel, aan een stuwmeerHerbouw; een nieuwe woning op de plek van een bestaande woningDeze woning staat op een uniek, zeer ruime kavel eigen grond met veel privacy, gelegen op een zuidhelling met uitzicht op het
€225.000

Type Kronenburg Comfort - nr. 108 - GERENOVEERD

Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

2Slaapkamer
1Badkamer
23Picture
Volledig gerenoveerde, gelijkvloerse, vrijstaande, luxe woningPrachtige ligging in de Duitse Eifel, op een ruime kavel eigen grondZonder buitentrap en direct met de auto bereikbaar (uniek op dit park)Deze woning is helemaal gerenoveerd met nieuwe PVC kozijnen, nieuw sanitair, nieuwe keuken met inbo
€169.500

Type Kronenburg - nr. 124

Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

2Slaapkamer
1Badkamer
23Picture
Gelijkvloerse, vrijstaande woning op eigen grondBovenaan de zuidhelling, op de hoek, aan de bosrandSchitterend uitzicht over de Duitse EifelDeze vrijstaande, gelijkvloerse, 4-persoons recreatiewoning op eigen grond heeft een schitterende plek op het veelzijdige Eifelpark Kronenburger See! Helemaal
€79.500

Type Waldhaus 4 - nr. 107 - HERBOUW

Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

2Slaapkamer
2Badkamer
16Picture
Luxe, gelijkvloerse woning voor vier personen, prachtig gelegen in de Duitse EifelHerbouw; een nieuwe woning op de plek van een bestaande woningUitstekende investering met goede verhuurmogelijkhedenOp Eifelpark Kronenburger See staat deze luxe, gelijkvloerse woning te koop.
€195.000

Type Eifel Comfort - nr. 86 - GERENOVEERD

Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

3Slaapkamer
1Badkamer
22Picture
Geheel gerenoveerde, luxe woningZeer royale verandaVoorzien van zonnepanelenDeze bestaande woning is in zijn geheel gerenoveerd.
€165.500

Type Landhaus 6 - nr. 102 - HERBOUW

Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

3Slaapkamer
2Badkamer
17Picture
Luxe, gelijkvloerse woning voor zes personen op een prachtige plek in de Duitse EifelHerbouw; een nieuwe woning op de plek van een bestaande woningUitstekende investering met goede verhuurmogelijkhedenDeze luxe, gelijkvloerse woning op een ruime kavel eigen grond op het veelzijdige Eifelpark Kronen
€202.500

Type Silvretta 12 - nr. 152

Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

6Slaapkamer
6Badkamer
34Picture
Sfeervolle en hoogwaardige 12-persoons villa in authentieke vakwerkstijlMet sauna én alle slaapkamers hebben een eigen badkamer en toiletZeer goede verhuurmogelijkheden via Hogenboom VakantieparkenBij aankomst in deze prachtige groepswoning (uit 2010) word je direct overspoeld met een ge
€298.000

Type Kronenburg - nr. 61

Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

2Slaapkamer
1Badkamer
21Picture
Gelijkvloerse, vrijstaande woning in de Duitse EifelFraaie kavel eigen grondGelegen op een zonnige zuidhellingDeze gelijkvloerse, vrijstaande woning in de Duitse Eifel staat te koop! De woning ligt op Eifelpark Kronenburger See, met prachtig uitzicht over het berggebied.
€69.900

Type Eifel Comfort - nr. 93 - GERENOVEERD

Noord-Rijnland-Westfalen, Duitsland

3Slaapkamer
1Badkamer
20Picture
Gerenoveerde, vrijstaande, gelijkvloerse woning met grote kavel eigen grond en adembenemend uitzichtPrachtig gelegen op een zuidhelling in de Duitse EifelLuxe woning met nieuw inventaris, nieuwe keuken en nieuwe (extra) houtkachelOp een grote kavel eigen grond, prachtig gelegen op een zuidhelling i
€159.500
49 ResultatenResultaten per pagina