18 - 19 mei 2019 | Antwerp Expo |  10.00 - 18.00 uur

Vakantiewoning in Duitsland kopen

Genieten van een vakantiewoning dichtbij huis, dit kan met een vakantiewoning in Duitsland. Duitsland kent een goed investeringsklimaat voor de aankoop van een recreatiewoning. Populaire gebieden als de Eifel en Winterberg bieden over het algemeen goede verhuurrendementen. Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg andere argumenten om te investeren.

Dichtbij of ver weg?: Koop een tweede verblijf in Duitsland!

Vakantiewoning in Duitsland kopenU denkt er misschien nog niet aan om een vakantiewoning in Duitsland te kopen, maar toch is Duitsland ongekend populair. Wat veel mensen niet weten is dat Duitsland een zeer interessant vakantieland is voor een korte of lange vakantie. Dit is positief voor de eventuele verhuur van uw vakantie woning. Het is belangrijk om te weten dat de aankoop van een woning in Duitsland anders gaat dan in België. Laat u dus goed informeren of lees alvast onderstaande informatie voordat u overgaat tot de aankoop van een vakantiewoning in Duitsland.

Tweede verblijf in Duitsland: Het koopproces

In Duitsland moet men voor het verwerven van eigendom twee overeenkom­sten afsluiten: 1) Kaufvertrag 2) Auflassung. Vervolgens dient het eigendom op uw naam te worden ingeschreven in het kadaster (= Grundbuch).  Allereerst sluit u een 1) Kaufvertrag (koopovereenkomst) vervolgens moeten beide partijen het eens zijn, dat het eigendom van het stuk grond en de woning aan de koper wordt overgedragen. Dit wordt in Duitsland 2) Auflas­sung genoemd. Tenslotte moeten de eigendomswijzigingen in het Grund­buch worden inge­schreven. Pas nadat de naam van de nieuwe eigenaar in het Grund­buch is ingeschreven is de koper definitief de nieuwe eigenaar.

Notariële akte
Zowel nieuwbouw als bestaande bouw kan juridisch alleen in combinatie met het daarbij behorende grondstuk worden verworven. Wie een stuk grond koopt, verwerft daarmee automatisch de zich daarop bevin­dende opstallen (gebouwen). Krachtens artikel 313 van het Duitse Burgerlijk Wetboek is bij de koop en verkoop van Duits onroerend goed een notariële akte vereist. De notariële akte is zowel vereist bij de Auflassung, als bij de koopovereenkomst (Kaufvertrag). Wie er zeker van wil zijn, dat hij het stuk grond van de verkoper in eigendom verkrijgt doet er goed aan zo spoedig mogelijk een afspraak te maken bij de notaris. Mondelinge overeen­komsten met de verkoper zijn in Duitsland niet bindend! Wanneer er geen vragen meer zijn dan kan men overgaan tot de ondertekening van de akte.

Vakantiewoning in Duitsland kopen: Verplichtingen koper

Een kandidaat-koper van een tweede huis heeft in Duitsland bepaalde verplichtingen. De koper dient de staat van de woning en installaties (watertoe- en afvoer, riolering, elektra, verwar­ming etc.) zorgvul­dig na te gaan. Een koper kan de verkoper ná ondertekening van de koopovereenkomst niet meer aansprakelijk stellen voor (zichtbare) fouten of gebreken, welke de koper tijdens een zorgvuldige inspectie (vóór de koop) had kunnen constateren.

Van koopovereenkomst naar notariële akte
Wanneer de koopovereenkomst is afgesloten dan heeft de koper aanspraak op eigendomsoverdracht. In Duitsland is het gebruikelijk, dat in de koopovereenkomst (Kaufvertrag) tevens de Auflassung wordt opgenomen; dit om notariskosten te beper­ken.

Ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst
In Duitsland is het niet gebruikelijk om een financieringsvoorbehoud (middels een ontbindende voorwaarde) in de koop­overeenkomst op te laten maken. Indien u dat als Nederlandse koper wel wilt dan kunt u uw notaris vragen een advies uit te brengen over de formulering van deze ontbindende voorwaarde. Houd een tijdsruimte van ca. 2 à 3 weken aan om uw financiering te regelen. Als de financiering echter nog niet zeker is dan doet U er toch goed aan om zo’n ontbindende voorwaarde in de koopovereenkomst op te nemen. Beide partijen spreken in deze ontbindende voorwaarde af binnen welke termijn de financiering geregeld moet zijn. Mocht het vóór een bepaalde datum niet lukken een financie­ring te regelen dan kunt U als koper de overeenkomst ontbinden.

 

Whitepaper

Alles weten over het kopen van een vakantiewoning in Duitsland? Download het whitepaper

Sort Option
  • Listing ID
  • Price
  • Add date
  • Featured
  • Random
Grid
List

Vakantiehuis Pilmeroth

Moselle, Duitsland

5Slaapkamer
2Badkamer
4Parkeerplaats
52Picture
Vakantiehuis Pilmeroth is een groot en degelijk gebouwd huis in de Duitse Hunsruck, ongeveer ´n kwartiertje met de auto van Bernkastel/Kues aan de Moezel en zo´n 4 uur rijden vanuit Utrecht. Pilmeroth is een klein dorpje met ruim 40 inwoners.
€215.000

Vakantiewoning te koop in Duitsland

Hessen, Duitsland

5Slaapkamer
3Badkamer
2Parkeerplaats
23Picture
Haus am Gelster is een in 2015 totaal gerenoveerde woning in Trubenhausen in Duitsland waar u kunt genieten van de prachtige groene omgeving met de Grimmsteig door het land van Grimm en de Höher meissner dat in de winter ook gebruikt word om te skieën.
€130.000

Idyllisch huis Saar-Hunsrueck - verkocht onder voorbehoud!

Rheinland-Pfalz, Germany

2Slaapkamer
1Badkamer
2Parkeerplaats
38Picture
Wegens gezondsheidsredenen te koop ons sprookjesachtige huis in DE Hunsrück/Noord-Saarland, tussen Steinberg (ca 2 km) en Wadern (ca 2-3 km), op een stuk grond (eigendom) van ruim 3000 m2. In een bosrijke omgeving, maar slechts 600 meter van het dorp (900 inwoners).
€115.000

Ruim appartement 125m2 met panoramisch uitzicht,in Winterberg- Zuschen.

Nordrhein- Westfalen, Duitsland

4Slaapkamer
2Badkamer
26Picture
Deze in een rustige rijke vilawijk gelegen vakantie, of permanente woning, Is van zeer goede kwaliteit,en heeft alles: Een geweldig uitzicht over bergen en bossen.
€128.000

Astenblick Residence

Nordrhein- Westfalen, Duitsland

2Slaapkamer
1Badkamer
6Picture
De appartementen en het penthouse hebben 2 tot 5 slaapkamers en meerdere badkamers in grootte variërend van 80 m2 – 180m2. De lay-out van de woningen is ruim opgezet en ze beschikken over een mooi overdekt terras met patio of een balkon met een fantastisch uitzicht over de vallei.
€200.000

Alte Schule Zuschen

Nordrhein- Westfalen, Duitsland

1Slaapkamer
1Badkamer
1Parkeerplaats
10Picture
Op slechts 6 km van het welbekende Winterberg, gelegen in het hart van het Sauerland wordt de “alte Schule” in Züschen omgebouwd tot 17 ruime 1 en 2 slaapkamerappartementen. De appartementen zijn voorzien van ruime balkons, privé parkeerplaatsen, een berging etc.
€101.000

Appartementen in beieren

Bayern, Duitsland

1Slaapkamer
1Badkamer
1Parkeerplaats
8Picture
Meer informatie over de appartementen in de Villa Gutshof: Het hotel, dat is ontworpen als een landhuis, ziet er tegelijkertijd mooi en statig uit.
€59.000

Penthouse Bestaande bouw

Thuringen, Duitsland

3Slaapkamer
2Badkamer
1Parkeerplaats
17Picture
€80.000

Chalet

Sauerland, Duitsland

0Slaapkamer
0Badkamer
4Picture
Prijs op aanvraag

Type Kronenburg - nr. 3

Noord-Rijnland-Westfalen, Germany

2Slaapkamer
1Badkamer
18Picture
€148.000

Type Eifel Comfort - nr. 120

Noord-Rijnland-Westfalen, Germany

3Slaapkamer
1Badkamer
20Picture
€139.500

Type 10FL - nr. 102

Nedersaksen, Germany

5Slaapkamer
3Badkamer
10Picture
€299.500
39 Results returned.Per Page