22 - 23 september | Brussels Expo |  11.00 - 18.00 uur

Vakantiewoning in Duitsland kopen

Genieten van een vakantiewoning dichtbij huis, dit kan met een vakantiewoning in Duitsland. Duitsland kent een goed investeringsklimaat voor de aankoop van een recreatiewoning. Populaire gebieden als de Eifel en Winterberg bieden over het algemeen goede verhuurrendementen. Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg andere argumenten om te investeren.

Dichtbij of ver weg?: Koop een tweede verblijf in Duitsland!

Vakantiewoning in Duitsland kopenU denkt er misschien nog niet aan om een vakantiewoning in Duitsland te kopen, maar toch is Duitsland ongekend populair. Wat veel mensen niet weten is dat Duitsland een zeer interessant vakantieland is voor een korte of lange vakantie. Dit is positief voor de eventuele verhuur van uw vakantie woning. Het is belangrijk om te weten dat de aankoop van een woning in Duitsland anders gaat dan in België. Laat u dus goed informeren of lees alvast onderstaande informatie voordat u overgaat tot de aankoop van een vakantiewoning in Duitsland.

Tweede verblijf in Duitsland: Het koopproces

In Duitsland moet men voor het verwerven van eigendom twee overeenkom­sten afsluiten: 1) Kaufvertrag 2) Auflassung. Vervolgens dient het eigendom op uw naam te worden ingeschreven in het kadaster (= Grundbuch).  Allereerst sluit u een 1) Kaufvertrag (koopovereenkomst) vervolgens moeten beide partijen het eens zijn, dat het eigendom van het stuk grond en de woning aan de koper wordt overgedragen. Dit wordt in Duitsland 2) Auflas­sung genoemd. Tenslotte moeten de eigendomswijzigingen in het Grund­buch worden inge­schreven. Pas nadat de naam van de nieuwe eigenaar in het Grund­buch is ingeschreven is de koper definitief de nieuwe eigenaar.

Notariële akte
Zowel nieuwbouw als bestaande bouw kan juridisch alleen in combinatie met het daarbij behorende grondstuk worden verworven. Wie een stuk grond koopt, verwerft daarmee automatisch de zich daarop bevin­dende opstallen (gebouwen). Krachtens artikel 313 van het Duitse Burgerlijk Wetboek is bij de koop en verkoop van Duits onroerend goed een notariële akte vereist. De notariële akte is zowel vereist bij de Auflassung, als bij de koopovereenkomst (Kaufvertrag). Wie er zeker van wil zijn, dat hij het stuk grond van de verkoper in eigendom verkrijgt doet er goed aan zo spoedig mogelijk een afspraak te maken bij de notaris. Mondelinge overeen­komsten met de verkoper zijn in Duitsland niet bindend! Wanneer er geen vragen meer zijn dan kan men overgaan tot de ondertekening van de akte.

Vakantiewoning in Duitsland kopen: Verplichtingen koper

Een kandidaat-koper van een tweede huis heeft in Duitsland bepaalde verplichtingen. De koper dient de staat van de woning en installaties (watertoe- en afvoer, riolering, elektra, verwar­ming etc.) zorgvul­dig na te gaan. Een koper kan de verkoper ná ondertekening van de koopovereenkomst niet meer aansprakelijk stellen voor (zichtbare) fouten of gebreken, welke de koper tijdens een zorgvuldige inspectie (vóór de koop) had kunnen constateren.

Van koopovereenkomst naar notariële akte
Wanneer de koopovereenkomst is afgesloten dan heeft de koper aanspraak op eigendomsoverdracht. In Duitsland is het gebruikelijk, dat in de koopovereenkomst (Kaufvertrag) tevens de Auflassung wordt opgenomen; dit om notariskosten te beper­ken.

Ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst
In Duitsland is het niet gebruikelijk om een financieringsvoorbehoud (middels een ontbindende voorwaarde) in de koop­overeenkomst op te laten maken. Indien u dat als Nederlandse koper wel wilt dan kunt u uw notaris vragen een advies uit te brengen over de formulering van deze ontbindende voorwaarde. Houd een tijdsruimte van ca. 2 à 3 weken aan om uw financiering te regelen. Als de financiering echter nog niet zeker is dan doet U er toch goed aan om zo’n ontbindende voorwaarde in de koopovereenkomst op te nemen. Beide partijen spreken in deze ontbindende voorwaarde af binnen welke termijn de financiering geregeld moet zijn. Mocht het vóór een bepaalde datum niet lukken een financie­ring te regelen dan kunt U als koper de overeenkomst ontbinden.

 

Whitepaper

Alles weten over het kopen van een vakantiewoning in Duitsland? Download het whitepaper

Sorteer opties
  • Woning ID
  • Prijs
  • Datum
  • Random
Grid
List
Kaart

Vakantiewoning te koop in Duitsland

Nordrhein- Westfalen, Duitsland

2Slaapkamer
1Badkamer
1Parkeerplaats
23Picture
TE KOOP. Woningtype: vakwerkhuis. Plaats: Warburg, Noordrijn-WestfalennWoonoppervlakte: ca. 70 m2. Perceelgrootte: ca. 175 m2nBouwjaar: 1800 en 1900nHuidige staat: goed onderhouden. Slaapkamers: 2 + slaapnis. Badkamer: 1.
€93.500

Cottage Comfort

Sauerland, Duitsland

2Slaapkamer
0Badkamer
11Picture
Center Parcs Park Hochsauerland beschikt over 548 recreatiewoningen verspreid over een oppervlakte van 46 hectare. De vernieuwing van de recreatiewoningen en de parkvoorzieningen maken van Center Parcs Park Hochsauerland een unieke investeringskans.
€140.000

Cottage Comfort

Niedersachsen, Duitsland

3Slaapkamer
2Badkamer
11Picture
Center Parcs Park Nordseeküste is één van de favorieten van onze Center Parcs gasten. Park Nordseeküste beschikt over 345 recreatiewoningen waarin u kunt investeren.
€139.000

Chalet Kopen Duitsland

Sauerland, Duitsland

0Slaapkamer
0Badkamer
4Picture
Price on request

Landal Bad Boltenhagen

Mecklenburg-Voor-Pommeren, Duitsland

2Slaapkamer
1Badkamer
1Parkeerplaats
7Picture
Landal Bad Boltenhagen | Investeren in vakantiepleziernIn het plaatsje Klütz, op slechts 3 kilometer afstand van één van de mooiste stranden aan de Oostzee in Duitsland ontwikkelt Van Wijnen Recreatiebouw BV een geheel nieuw Vakantiepark.
€224.000

Vrijstaande 4-persoons bungalow

Eifel, Duitsland

2Slaapkamer
1Badkamer
5Picture
Holiday Park PulvermaarnnEen villa die zich uitbetaalt.nnEen aantrekkelijke investering in de Vulkaaneifel in Duitsland.nOp dit villaparkproject worden 42 vrijstaande villa’s gebouwd evenals 8 appartementen boven het hoofdgebouw.
€169.000

Luxe recreatiewoning 6-persoons

Eifel, Duitsland

3Slaapkamer
2Badkamer
1Parkeerplaats
5Picture
Holiday Park Pulvermaar Een villa die zich uitbetaalt Een aantrekkelijke investering in de Vulkaaneifel in Duitsland. Op dit villaparkproject worden 42 vrijstaande villa's gebouwd evenals 8 appartementen boven het hoofdgebouw.
€205.000

Prachtig gelegen vakwerkappartement in Olsberg

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

1Slaapkamer
1Badkamer
8Picture
Dit sfeervolle appartement ligt in het "Koetshuis" in Olsberg, omgeven door een Schlosstuin. Beschrijving ​Het appartement ligt op de 2de verdieping en is per trap bereikbaar.
€54.900

Vrijstaand huisje in Eimelrod voor klusser

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

1Slaapkamer
1Badkamer
10Picture
Vrijstaand en sfeervol huisje in Willingen-Eimelrod Beschrijving ​Het voormalige vakwerkhuisje staat in de gemeente Willingen, in het dorpje Eimelrod. U heeft een Carport voor uw auto en een kleine tuin.
€44.900

Prachtig gelegen, vrijstaand huis op loopafstand van de Edersee

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

4Slaapkamer
2Badkamer
15Picture
Beschrijving ​Dit zeer rustig gelegen, unieke huis, met tuin en waanzinnig uitzicht is het ideale huis voor mensen die op zoek zijn naar een combinatie van een mooie omgeving, voldoende eigen ruimte, faciliteiten in de buurt en toch het gevoel van alleen op de berg te zijn.
€249.000

Ruim 2 kamerappartement met panoramisch uitzicht

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

1Slaapkamer
1Badkamer
8Picture
Prachtig gelegen ruim 2 kamerappartement in Nordenau Beschrijving ​Het appartement bevindt zich in een gebouw met meerdere appartementen. In de woonkamer met open keuken, heeft u veel plaats en kunt u vanuit de "luie" stoel van het prachtige uitzicht genieten.
€65.000

In Olsberg gelegen gezondheidscentrum met goed rendement

Nordrhein-Westfalen, Duitsland

0Slaapkamer
0Badkamer
8Picture
Beschrijving ​Dit in 2002 gebouwde gezondheidscentrum ligt in het centrum van Olsberg en heeft een mix van zeer goede huurders; diverse artsenpraktijken, logopediepraktijk, fysiotherapie, tandartslaboratorium, dames-fitnessstudio en 2 exclusieve penthouse appartementen.
€1.785.000
51 ResultatenResultaten per pagina