Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Vakantiehuis in de zon: aantrekkelijker dan ooit

Veel interesse in tweede huizen door prijsdalingen en lage rente

Door de lage rente op spaarcenten, de stijgende inflatie en de gedaalde huisprijzen is de aankoop van een vakantiehuis in Spanje, Italië of Frankrijk interessanter dan ooit.

Spanje: opmerkelijke prijsdaling

De prijzen van de huizen in Spanje liggen vandaag gemiddeld een kwart lager dan in 2007. Voor 150.000€ vind je een nieuwbouwwoning met 2 slaapkamers en 2 badkamers. In sommige regio’s zijn de prijzen nog steeds dalend maar aan de kust en 15 kilometer richting binnenland is er een stijging merkbaar. Wees kritisch voor superkoopjes, vooral in volgebouwde gebieden. Veel van deze vakantiehuizen hebben bijvoorbeeld geen degelijke verwarming. In Spanje is er overigens een verschil tussen de huizenmarkt voor Spanjaarden en buitenlanders. In tegenstelling tot buitenlanders, houden Spanjaarden niet van witte muren, een ruim terras en grote glaspartijen.

Midden-Italië populair voor tweede huizen

In Italië is de huizenprijs gedaald met 15% sinds 2010. Niet zo dramatisch als in Spanje dus. Dit komt doordat er in Italië geen projectontwikkeling plaatsvond maar veeleer een herontwikkeling van bestaande vakantiecomplexen en -huizen. Een tweede huis in Italië is geen goedkope investering. In rijke regio’s, zoals het Comomeer, is het prijsniveau vergelijkbaar met het Sint-Martens-Latem: vanaf 6.000€ per vierkante meter. Midden-Italië (Toscane, Umbrië, Le Marche) is een populaire streek voor tweede huizen. Door de crisis zijn de prijzen gedaald, waardoor het interessant is om er nu een vakantiehuis aan te schaffen.

Stabiele huizenmarkt in Frankrijk

In Frankrijk is de prijs van vakantiehuizen al een tijdje stabiel. In de Provence kunnen de prijzen hoog oplopen maar voor 400.000€ vind je er een mooi huis. In de Dordogne kan je al iets leuks kopen voor 250.000€. Ook de Fransen zelf kopen veel tweede huizen. Zij gaan vooral op zoek naar comfort, terwijl Belgen en Nederlanders een zwak hebben voor sfeer en gezelligheid.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Wat is een Nota Simple en waarom is het cruciaal?

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning in Spanje te kopen, kom je ongetwijfeld de term 'Nota Simple' tegen. Dit cruciale document vormt een onmisbare schakel in het aankoopproces van je vakantiehuis in Spanje. Maar wat houdt een Nota Simple precies in en waarom is het zo belangrijk?

Bekijk

Een vakantiewoning kopen via jouw vennootschap

Uiteraard kun je een vakantiewoning kopen met persoonlijke spaartegoeden, maar het is ook mogelijk om deze investering te doen via je vennootschap. Het kopen van een vakantiewoning via je vennootschap brengt verschillende voor-en nadelen met zich mee waardoor het belangrijk is om goed geïnformeerd deze stap te zetten.

Bekijk

Tips & tricks voor vastgoedinvesteringen in Dubai

Ontdek slimme tips, beste investeringsopties en efficiënte manieren om te investeren

Bekijk

Zon, zee, strand en slim investeren

Op zoek naar informatie over een huis kopen in Spanje? Volg dit stappenplan met tips en je zoektocht kan beginnen

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden