Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Bouwhausse in Oostenrijk

Enorme vraag naar comfortabele en luxe vakantiewoningen

Oostenrijk noteert naar rato van het aantal inwoners de hoogste toeristische activiteit in Europa. In de deelstaat Tirol bijvoorbeeld zijn 30% meer toeristenbedden dan in heel Zwitserland. Het aantal overnachtingen in Oostenrijk stijgt jaarlijks licht maar wat hierbij vooral opvalt is de explosieve groei van de vraag naar self-catered accommodaties in plaats van vakanties in een hotel of pension.

Deze vraag wakkert de bouwlust sterk aan waarbij de trend is dat men wil verblijven in een chalet of appartement in het hogere segment. Een comfortabele inrichting, luxe badkamers of zelfs een in-house wellness is dan wel een eis welke de hedendaagse vakantieganger stelt.
Deze ontwikkeling is natuurlijk zeer interessant voor een potentiele koper van een vakantiehuis in Oostenrijk. Een modern gebouwd chalet genereert uitstekende huurinkomsten en uitgesproken rendementen. Vaak wordt er een uitgekiend beheerconcept aangeboden met ruime eigen gebruiksmogelijkheden. Het kopen van een mooi en nieuwgebouwd appartement of chalet is een perfecte combinatie van een uitstekende investering en eigen vakantieplezier.

Nieuwbouw kopen in Oostenrijk niet ingewikkeld

Het aanschaffen van een nieuwbouwhuis in Oostenrijk is niet ingewikkeld. De wetgeving is transparant en biedt een uitstekende bescherming voor de consument. Er wordt gebouwd volgens de wet op de projectontwikkeling (BTVG). Dat betekent onder andere dat de voortgang van de bouw wordt gecontroleerd door een door de overheid beëdigd bouwkundig inspecteur, betalingen van de bouwtermijnen verlopen via een derdenrekening en er hoeft pas betaald te worden als de desbetreffende bouwfase is afgerond.
Kopen in combinatie met een hypotheek

Vaak wordt een huis gekocht in combinatie met een hypotheek en eigen geld. Waar de lage rente nadelig is voor uw spaargeld biedt het weer een voordeel bij de hypotheek. Oostenrijkse banken financieren tot 70% met een lage rente variërend van 2% – 2,5%.

Bron: NextHome B.V. | Austrial aApine Chalets

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een tweede verblijf in Oostenrijk: waar moet u opletten?

Investeren in vastgoed in Oostenrijk is een slimme belegging. Beeld u eens in hoe zalig het zou zijn om er uw eigen stek te hebben waar u telkens op vakantie kunt gaan… Als u van plan bent om een Oostenrijks tweede verblijf aan te schaffen, laat u dan goed begeleiden. Elke deelstaat heeft een andere wetgeving inzake ruimtelijke ordening en u wilt uiteraard liever niet voor verrassingen komen te staan.  

Bekijk

Oostenrijkse huizenmarkt door het dak

Het kopen van een vakantiewoning in binnen- en buitenland is razend populair. Oostenrijk staat al jaren bovenaan in de lijstjes als favoriete land voor een tweede huis.

Bekijk

Hypotheeklening afsluiten voor een vakantiehuis in Oostenrijk

Wil je een lening afsluiten voor een appartement of chalet in Oostenrijk? Voor een vlotte aankoop is het belangrijk om rekening te houden met enkele zaken. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

Bekijk

Hoe zit het met belasting en btw op verhuurinkomsten in Oostenrijk?

De aankoop van een vakantiehuis in Oostenrijk blijft ongekend populair. Veel Oostenrijk liefhebbers zijn op zoek naar een alternatief voor hun spaargeld waar zij zelf ook van kunnen genieten. Daarbij zijn de kopers uiteraard geïnteresseerd in op de fiscale consequenties van de verhuur van zo’n vakantiewoning. Zij zijn benieuwd hoe het zit met het terugvragen van de Btw, of de verhuurinkomsten zijn belast met omzetbelasting en hoe het zit met de inkomstenbelasting op de verhuurinkomsten.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden