Tweede verblijf in Spanje: De trends van 2016

Belgen zijn steeds meer geïnteresseerd in een buitenverblijf en dat ging in 2015 gepaard met enkele nieuwe trends. Volgens Leen Vermeulen van Hip Estates wordt 2016 het jaar van de Jonge kopers, moderne bouwstijl, groeiende interesse voor investeringen, meer kansen om erop uit te trekken en meer verlangen naar veiligheid.

Kopers worden alsmaar jonger

Jonge mensen vinden het leuk om korte vakanties te nemen en daardoor vaker erop uit te kunnen trekken. De aanschaf van een tweede verblijf is daar het ideale antwoord op: vakantiegangers kunnen zo hun vaste stek in het buitenland afwisselen met een variabele vakantiebestemming en kunnen op die manier sneller en makkelijker van huis zijn. Dat jonge koppels en gezinnen steeds meer naar een tweede verblijf in het buitenland verlangen, staat in directe relatie met enkele van de trends hieronder.

Belg kiest resoluut voor modern

Jong staat vaak gelijk aan modern en dat geldt ook als het op vastgoed aankomt. Steeds meer wordt er voor een hedendaagse bouwstijl gekozen waar hoge plafonds, veel glas, open ruimtes, overloopzwembaden en designtuinen de kenmerken van zijn. Bovendien wordt het afwerkingsniveau steeds beter in verhouding tot de prijs.

Vastgoed steeds meer als investering

De prijzen van vastgoed in Spanje staan momenteel nog steeds onder het niveau van voor het crisisjaar 2009. Dat is de Belg niet ontgaan en heeft ervoor gezorgd dat veel kopers Spaans vastgoed als een interessante investering zien, zeker in tijden dat de rente op een spaarboekje zo goed als nihil is. De prijzen in Spanje zullen de komende jaren nog verder blijven stijgen. Wie nu koopt kan nog steeds goeie zaken doen. Voor 2016 lijkt het erop dat die trend nog even zal aanhouden.

Belgen willen en kunnen alsmaar vaker op vakantie gaan

Anno 2016 is reizen makkelijker dan ooit. Vanuit Brussel, Antwerpen, Oostende, Luik, Charleroi, Eindhoven en Maastricht vliegen er elke dag meerdere luchtvaartmaatschappijen tegen aantrekkelijke prijzen naar het Zuiden en daar heeft de Belg het afgelopen jaar al massaal gebruik van gemaakt. Het ruime vluchtaanbod in combinatie met een groot aantal verlengde weekends maakt dat we in 2016 op zoveel mogelijk momenten er eventjes tussenuit willen én kunnen gaan. Iets wat nog
een stuk eenvoudiger wordt met een tweede verblijf in het buitenland.

Veiligheid primeert

Helaas was 2015 ook een jaar waarin we ons niet steeds veilig voelden en 2016 kondigt zich op dat vlak al niet veel beter aan. Dat vertaalt zich ook in de keuze van de Belg met betrekking tot zijn tweede verblijf. De Belg is op zoek naar een veilige haven en lijkt deze in het Zuiden van Spanje gevonden te hebben.

Bron: Hip Estates

Gerelateerde berichten

Bekijk

Stappenplan om een vakantiewoning in het buitenland te kopen

Een tweede woning kopen in het buitenland waar je jaren kan genieten: veel mensen dromen ervan. Hoe pak je het aan zodat het vlot verloopt en je er geen financiële kater aan overhoudt? Volg de 7 stappen hieronder!

Bekijk

Een vakantiewoning met 2 of 3 slaapkamers kopen?

Veel mensen die een tweede verblijf willen kopen vragen zich af of ze een pand moeten kiezen met 2 of 3 slaapkamers. Het hangt ervan af wat het doel is van de woning: voor eigen gebruik of om te verhuren.

Bekijk

Hoe financier ik mijn tweede woning?

Ben jij ook één van die Belgen die hun geld wil investeren in een tweede woning? Dan zit je wellicht met vragen over de financiering van dit vastgoed. Het kan interessanter zijn om een hypothecaire lening aan te gaan dan je spaargeld of beleggingen te gebruiken.

Bekijk

4 aandachtspunten bij de aankoop van een tweede woning

Steeds meer mensen investeren hun spaargeld in een vakantiewoning omdat het op de spaarboekjes nauwelijks iets opbrengt. Als je overweegt om een tweede woning aan te kopen, hou je best rekening met een aantal ‘verborgen kantjes’ want het gaat gepaard met heel wat financiële en fiscale gevolgen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden