Een tweede verblijf in italië

Wilt u een tweede verblijf in Italië kopen? Misschien is dan nu wel het juiste moment aangebroken. Hoewel de Italiaanse economie moeite heeft zich te herstellen na de crisis van de afgelopen jaren, zijn er toch enkele veelbelovende tekenen dat er langzaam groene scheutjes komen piepen. Het IMF voorspelt economische groei voor dit jaar en volgend jaar, terwijl de centrale bank zelfs nog optimistischer is over herstel.

De vastgoedprijzen in Italië daalden met meer dan 3% in 2015 (bron: Knight Frank Global Property Index), maar het recente economisch herstel kan ook leiden tot een langverwachte verandering in fortuinen voor de vastgoedmarkt.

Italianen zijn nu meer geneigd om terug geld uit te geven omdat ze meer vertrouwen krijgen in hun vooruitzichten voor de toekomst. De werkloosheid in Italië zou wel eens kunnen dalen tot onder 11% op nationaal niveau tegen 2017, wat de eerste keer zou zijn in lange tijd.

Investeren in een vakantiewoning in Italië

Helaas is er één grote kink in de kabel wanneer het gaat over economische aangelegenheden in Italië: de kloof tussen noord en zuid. Deze kloof bestaat al sinds mensenheugenis en de problemen zijn diep verankerd. Italië is beroemd om zijn ijs en als je je het land voorstelt als een groot ijshoorntje met het beste bovenaan, dan krijg je een goede voorstelling van waar het grootste deel van de investeringen en economische welvaart te vinden zijn.

Nu, dit alles mist het punt van Italië. Je koopt geen tweede verblijf in Italië om geld te verdienen, je koopt een tweede verblijf in Italië omdat je houdt van het klimaat, de levensstijl en het moeiteloze gevoel voor stijl dat zich overal uit: van de wagens tot de kleren en interieur.

Italië is beroemd om zijn ijs en als je je het land voorstelt als een groot ijshoorntje met het beste bovenaan, dan krijg je een goede voorstelling van waar het grootste deel van de investeringen en economische welvaart te vinden zijn.

Zoals overzeese vastgoedjagers met interesse in Italië wel zullen weten, is Italië veel meer dan zijn historische hoofdstad en zullen er heel wat kansen zijn om vastgoedkoopjes te doen.

De beste gebieden om te investeren zijn deze die ingeklemd liggen tussen Noord- en Zuid-Italië. Terwijl Toscane een platgetreden pad is voor Britten, zijn er ook minder goed verkende gebieden zoals de Abruzzen, die een aantrekkelijke combinatie van spectaculaire landschappen met een ongerept karakter en vastgoed aan bodemprijzen bieden.

Een tweede verblijf kopen in Italië

Voor wie van plan is een vakantiewoning te kopen in Italië is het een zaak van hoe eerder hoe beter om te kunnen profiteren van de huidige prijzen. De Bank van Italië heeft voorspeld dat het bruto binnenlands product (BBP) zal worden versterkt door een stijging van de binnenlandse vraag.

Dit kan leiden tot een gestage stijging van vastgoedprijzen in de meer gewilde regio’s van Italië tegen eind 2016. Voeg daarbij nog een gunstige wisselkoers van de Euro en er is zelden een beter moment geweest om te investeren in een vakantiestek in Italië.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een tweede verblijf in Italië

Met bergen, stranden, meren, wijngaarden en cultuursteden is Italië een uitgestrekt en divers land. Die verschillen weerspiegelen zich ook op de vastgoedmarkt. Er is een groot aanbod en de prijzen, die gestabiliseerd zijn na de daling van de voorbije jaren, schommelen van 90.000 euro voor een huis op het platteland tot 3 miljoen euro voor een villa aan de kust.

Bekijk

Goedkope boodschappen in Spanje, nauwelijks belastingen in Portugal

Voor een tweede verblijf trekken Belgen steeds vaker naar Portugal. Spanje staat nog steeds op nummer 1, maar Portugal overklast Frankrijk en Italië, blijkt uit nieuwe cijfers van Second Home Expo. Het leven is er goedkoop en bovendien betaal je als gepensioneerde nauwelijks tot geen belastingen. Welke bestemmingen zijn nog meer economisch interessant en met welke kosten moet je rekening houden bij een tweede verblijf? Van huurinkomsten tot boodschappen doen: alle cijfers op een rij. 

Bekijk

Tweede woning voor wintersportvakanties

Ga je graag skiën of snowboarden in de winter? Dan is een tweede huis voor wintersportvakanties een slimme investering.

Bekijk

Een tweede huis kopen in Italië

Denk je eraan om een huis te kopen in het buitenland, als tweede woning of om je definitief te vestingen? In Italië vind je ongetwijfeld de rust en de authenticiteit die je zoekt. De rijke cultuur, het mooie weer, het lekkere eten en de gunstige huizenprijzen maken van ‘la bella Italia’ een interessant land om te investeren in vastgoed.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden