Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Taks op tweede verblijven vernietigd

Koksijde moet enkele inwoners de taks op tweede verblijven terugbetalen. Volgens advocaat Pieter Dewaele is dit de voor­bode van een hele reeks terugbetalingen. Toch blijft de gemeente van plan tot de laatste snik te procederen.
De affaire dateert al van 2007. Koksijde voerde toen een taks op tweede verblijven in, van 700 tot 1.000 euro per appartement of villa. Discriminatie, vonden nogal wat bewoners, want de ­eigen inwoners betalen helemaal niets. Burgemeester Marc Vanden Bussche (Open VLD) voerde aan dat hij extra kosten heeft voor die ‘tweede verblijvers’.

Maar uiteindelijk oordeelde het Gentse hof van beroep dat die kosten ook voor inwoners gelden, en dat Koksijde de belasting ten onrechte hief. Koksijde plooide niet, trok naar het Hof van Cassatie, maar kreeg ook daar ongelijk. Een vijftigtal processen tegen de gemeente waren in afwachting stilgelegd. Advocaat Pieter ­Dewaele verwacht dat die nu doorgaan, en dat ook die klagers hun centen zullen terug krijgen.

Maar Koksijde is dit nog steeds niet van plan, en heeft er een pak advocaten- en gerechtskosten voor over om voort te blijven procederen.

Bron: Nieuwsblad.be

Gerelateerde berichten

Bekijk

Wat is een Nota Simple en waarom is het cruciaal?

Wanneer je overweegt om een vakantiewoning in Spanje te kopen, kom je ongetwijfeld de term 'Nota Simple' tegen. Dit cruciale document vormt een onmisbare schakel in het aankoopproces van je vakantiehuis in Spanje. Maar wat houdt een Nota Simple precies in en waarom is het zo belangrijk?

Bekijk

Vakantiewoning kopen aan de Belgische kust

We nemen je mee in de wereld van vakantiehuizen aan de Belgische kust: populaire plaatsen en type vakantiewoningen

Bekijk

Belgisch Paviljoen schittert op Second Home Expo in Gent

Op 9 en 10 maart a.s. is er in Flanders Expo Gent de jaarlijkse voorjaarstraditie voor toekomstige tweede verblijvers met de Second Home Expo. Met meer dan 90 standhouders uit ruim 20 landen, biedt deze beurs een uitgelezen kans om je te verdiepen in binnen- en buitenlands vastgoed.

Bekijk

Een vakantiewoning kopen via jouw vennootschap

Uiteraard kun je een vakantiewoning kopen met persoonlijke spaartegoeden, maar het is ook mogelijk om deze investering te doen via je vennootschap. Het kopen van een vakantiewoning via je vennootschap brengt verschillende voor-en nadelen met zich mee waardoor het belangrijk is om goed geïnformeerd deze stap te zetten.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden