Nieuwe wetgeving voor de Duitse makelaar

Ordeningsprincipe

Sinds 1 juni 2015 is het ordeningsprincipe van kracht. Deze nieuwe wetgeving brengt voor de Duitse makelaar diverse veranderingen met zich mee als het gaat om de bemiddeling bij (ver)huurcontracten.

Wat houdt het ordeningsprincipe in ?

Vanaf 1 juni moet de opdrachtgever die een bemiddelingsopdracht geeft voor een huurcontract de makelaar commissie betalen. In dit geval kunnen zowel de huurder of verhuurder de opdrachtgever zijn. Als de huurder de opdrachtgever is en de makelaar opdracht geeft en hem commissie betaalt dan schrijft de wet voor, dat de makelaar de huurder (= hier opdrachtgever) niet een woning mag aanbieden die reeds bij hem bekend is en/of in zijn database voorkomt. Bovendien is er wettelijk voorgeschreven dat huurcontracten in de toekomst altijd schriftelijk moeten worden vastgelegd. Huurcontract moet in een akte of in een ander officieel document worden vastgelegd.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Is een buitenlands vakantiehuis verhuren fiscaal interessant?

Een tweede woning in het buitenland is heerlijk om zelf op vakantie te gaan. Sommige eigenaars kiezen er ook voor om hun buitenlands vakantiehuis (gedeeltelijk) te verhuren. Hoe zit het dan eigenlijk met de belastingen op de huurinkomsten? Is het fiscaal voordelig om een vakantiewoning te verhuren?

Bekijk

Geld lenen om een woning te kopen: nog nooit zo goedkoop

De rente op woonkredieten heeft een dieptepunt bereikt: volgens Immotheker Finotheker was ze nog nooit zo laag als nu, zelfs lager dan de inflatie. Dat is interessant voor al wie plannen heeft om een (tweede) woning te kopen.

Bekijk

De voordelen van een tweede verblijf aan de Spaanse kust

Ga je graag en vaak op reis naar de Spaanse kust? Dan kan het interessant zijn om er een eigen appartement te kopen als tweede verblijf. Op die manier hoef je zelf niet meer te huren voor een korte periode en je kan je eigen appartement verhuren aan anderen. Zo brengt het je nog wat op!

Bekijk

Een woning kopen uit bankbeslag in Spanje

Wat betekent bankbeslag in Spanje? Hoe komt het dat er zoveel huizen en appartementen uit bankbeslag werden/worden verkocht in Spanje? Is het vandaag nog interessant om een woning uit Spaans bankbeslag te kopen? Waarop moet je letten?

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden