Bezoek de beurs

19 - 20 oktober 2024 | Flanders Expo Gent | 10:00 – 17:00 uur

Genieten van een tweede verblijf in België

Jarenlang trok de familie Casters met veel plezier naar haar stacaravan op een camping in Tongeren. Maar na een volledig uitgeregende veertiendaagse vakantie beslisten Johan en zijn vrouw Nadia (allebei 47) om uit te kijken naar iets anders. Met onze opgroeiende kinderen Jolien (24), Aurelie (22) en Jarne (13) was het niet zo evident om bij slecht weer een hele dag in de caravan te blijven en het domein zelf had niet erg veel ontspanningsmogelijkheden te bieden. Daarom zijn we beginnen uitkijken naar een huis in een vakantiepark.

Het koppel bezocht er verschillende en had al snel een voorkeur voor Molenheide in Houthalen-Helchteren. Het groene domein bevalt ons zeer. Er valt altijd wel iets te beleven: er is een minigolf, een speeltuin, een restaurant, er zijn mooie fietsroutes in de buurt... En als het weer tegenvalt, kunnen we terecht in een binnenzwembad en -speeltuin. Ook de huizen spraken ons direct aan door de goede afwerking, de kwaliteit én de grootte. We kochten een bungalow van het type Agora. Dat is een luxeverblijf met plaats voor acht personen en hetzelfde comfort als thuis. Dat is ideaal om met de kinderen te komen en om vrienden en familie te ontvangen.

Onze bungalow is een luxeverblijf met plaats voor acht personen en hetzelfde comfort als thuis

Het gezin komt zo’n vier keer per jaar naar de vakantiewoning in België in Molenheide. Dat mag best wat meer zijn, maar omdat we beiden voltijds werken en studerende kinderen hebben, is dat niet zo makkelijk. Het is twee uur rijden van bij ons thuis in Gingelom: dat is toch al even en dus kunnen we op vrijdagavond niet zomaar snelsnel de wagen inspringen. Ook omdat er in het weekend wel altijd een aantal klusjes zijn die moeten gebeuren. Maar als we hier zijn, genieten we volop en hoeven we niets te doen. De rust die we in Molenheide vinden, zouden we nog moeilijk kunnen missen.

De tijd dat we hier niet zijn, wordt het huis verhuurd. Dat verloopt prima en alles is heel goed geregeld. De opbrengst gebruiken we om de kosten al dan niet volledig te dekken. Net omdat de huizen verhuurd worden, hebben we geen vaste buren en is het moeilijk om nieuwe vriendschappen op te bouwen. Dat is niet zo heel erg, maar het is wel een verschil in vergelijking met een camping waar je altijd dezelfde mensen ontmoet.

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde berichten

Bekijk

Vakantiewoning kopen aan de Belgische kust

We nemen je mee in de wereld van vakantiehuizen aan de Belgische kust: populaire plaatsen en type vakantiewoningen

Bekijk

Belgisch Paviljoen schittert op Second Home Expo in Gent

Op 9 en 10 maart a.s. is er in Flanders Expo Gent de jaarlijkse voorjaarstraditie voor toekomstige tweede verblijvers met de Second Home Expo. Met meer dan 90 standhouders uit ruim 20 landen, biedt deze beurs een uitgelezen kans om je te verdiepen in binnen- en buitenlands vastgoed.

Bekijk

Krediet bij Belgische bank voor buitenlands vakantieverblijf

Hoe zit het met geld lenen voor een buitenlands vakantieverblijf bij een Belgische bank? Ontdek de mogelijkheden

Bekijk

Wat is een NIE-nummer?

Waarom heb je het nodig en hoe vraag je het aan? Wat is het verschil met het NIF-nummer? Wij zetten het op een rij

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden