Genieten van een tweede verblijf in België

Jarenlang trok de familie Casters met veel plezier naar haar stacaravan op een camping in Tongeren. Maar na een volledig uitgeregende veertiendaagse vakantie beslisten Johan en zijn vrouw Nadia (allebei 47) om uit te kijken naar iets anders. Met onze opgroeiende kinderen Jolien (24), Aurelie (22) en Jarne (13) was het niet zo evident om bij slecht weer een hele dag in de caravan te blijven en het domein zelf had niet erg veel ontspanningsmogelijkheden te bieden. Daarom zijn we beginnen uitkijken naar een huis in een vakantiepark.

Het koppel bezocht er verschillende en had al snel een voorkeur voor Molenheide in Houthalen-Helchteren. Het groene domein bevalt ons zeer. Er valt altijd wel iets te beleven: er is een minigolf, een speeltuin, een restaurant, er zijn mooie fietsroutes in de buurt... En als het weer tegenvalt, kunnen we terecht in een binnenzwembad en -speeltuin. Ook de huizen spraken ons direct aan door de goede afwerking, de kwaliteit én de grootte. We kochten een bungalow van het type Agora. Dat is een luxeverblijf met plaats voor acht personen en hetzelfde comfort als thuis. Dat is ideaal om met de kinderen te komen en om vrienden en familie te ontvangen.

Onze bungalow is een luxeverblijf met plaats voor acht personen en hetzelfde comfort als thuis

Het gezin komt zo’n vier keer per jaar naar de vakantiewoning in België in Molenheide. Dat mag best wat meer zijn, maar omdat we beiden voltijds werken en studerende kinderen hebben, is dat niet zo makkelijk. Het is twee uur rijden van bij ons thuis in Gingelom: dat is toch al even en dus kunnen we op vrijdagavond niet zomaar snelsnel de wagen inspringen. Ook omdat er in het weekend wel altijd een aantal klusjes zijn die moeten gebeuren. Maar als we hier zijn, genieten we volop en hoeven we niets te doen. De rust die we in Molenheide vinden, zouden we nog moeilijk kunnen missen.

De tijd dat we hier niet zijn, wordt het huis verhuurd. Dat verloopt prima en alles is heel goed geregeld. De opbrengst gebruiken we om de kosten al dan niet volledig te dekken. Net omdat de huizen verhuurd worden, hebben we geen vaste buren en is het moeilijk om nieuwe vriendschappen op te bouwen. Dat is niet zo heel erg, maar het is wel een verschil in vergelijking met een camping waar je altijd dezelfde mensen ontmoet.

Bron: Het Laatste Nieuws

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een tweede verblijf kopen aan de Belgische kust

Droom je van een vakantiewoning of appartement aan de kust? Enkele tips voor wie een tweede verblijf wil kopen aan de zee.

Bekijk

Een tweede verblijf aan de Belgische kust

Wie een vakantiehuis wil kopen, hoeft het niet per se in het buitenland te zoeken. Ook onze Belgische kust heeft heel wat te bieden! Er valt altijd iets te beleven en er hangt een unieke sfeer die je in het binnenland niet vindt. Van appartementen met zeezicht tot charmante huizen in de duinen en statige belle époque-villa’s: er is voor elk wat wils!

Bekijk

Meer dan 50 % verkiest een buitenverblijf in België

Zo’n 410.000 Belgen hebben ergens een tweede verblijf en meer dan de helft hiervan heeft dit tweede verblijf in België. Volgens de Studiedienst van de Vlaamse regering zijn het er momenteel een kleine 215.000. In 75 % van de gevallen gaat het om huizen en appartementen, de overige 25 % omvatten vakantiewoningen, bungalows en chalets in verblijfsparken, op campings of recreatiegebieden.

Bekijk

Oost-Vlamingen spannen de kroon aan de kust

In geen enkele Vlaamse provincie bezitten zoveel inwoners een tweede verblijf aan de kust als in Oost-Vlaanderen. Bijna 18.000 Oost-Vlamingen zijn eigenaar van een tweede verblijf aan zee. Dat blijkt uit cijfers van het West-Vlaams provinciebedrijf Westtoer.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden