Fiscale buitenkansjes lokken Belg naar Frankrijk

Niet alleen Spanje, maar ook Frankrijk scoort goed bij de Belg. We kopen er steeds vaker een tweede woning, om die dan te verhuren. Mede dankzij een nieuw fiscaal voordeel. Dat valt te lezen in Trends Immo.

Vooral Noord-Frankrijk sterk in trek

Volgens TWIN Properties, een vastgoedmakelaar met focus op Noord-Frankrijk, is de tendens duidelijk. "Ruim 55.000 Belgen hebben een tweede verblijf in Frankrijk. Vooral Bray-Dunes (dichtbij De Panne) en de Noord-Franse Opaalkust blijven goed scoren. Dankzij de rust en de lagere instapprijzen", zegt Stéphane Van de Velde, project manager. Vooral Vlamingen zouden gecharmeerd zijn door de regio. Ook de lokale overheden helpen er graag een handje. Zij rekenen op de buitenlandse investeerders, zonder de kust te gaan volbouwen met appartementsblokken. Zo kunnen ze de eigenheid van de regio bewaren.

Huur niet volledig naar fiscus

Wonen in Frankrijk heeft bovendien ook fiscale voordelen. Wie er een woning bezit, hoeft namelijk niet de volledige ontvangen huur door te geven aan de belastingdienst. Dat allemaal dankzij een arrest van het hof van beroep in Antwerpen, afgelopen juni. Het volstaat nu om de valeur locative - zeg maar het kadastraal inkomen zoals wij het kennen - aan te geven. En de eigenaars mogen ook hun in Frankrijk betaalde belastingen aftrekken van die valeur locative.

Nog meer voordelen

Tweede fiscaal voordeel is het Franse LMNP-regime. Dat wil zeggen dat, als je bijvoorbeeld je verblijf aan de Opaalkust verhuurt, je het volledige btw-bedrag kan recupereren van je aankoop. En je geen belastingen betaalt op huurinkomsten onder de 23.000 euro per jaar. Al deze factoren zullen volgens TWIN Properties er voor zorgen dat nog veel meer Belgen richting (Noord-)Frankrijk zullen trekken. Zowel zij die geïnteresseerd zijn in een tweede verblijf, als zij die willen investeren in kustvastgoed.

Bron: Livios

Gerelateerde berichten

Bekijk

Frans vastgoed in uw Belgische vennootschap: 5 aandachtspunten

De aankoop van Frans vastgoed via een Belgische vennootschap gaat zowel in België als in Frankrijk gepaard met een aantal belangrijke formaliteiten. De experten van Vandelanotte zetten voor u de belangrijkste aandachtspunten op een rij, zodat u goed voorbereid aan de slag kunt. 

Bekijk

Steeds meer Belgen kopen een vakantiewoning in Frankrijk

De langdurige prijsdalingen op de Franse woningmarkt zijn eindelijk voorbij. Maar het is nog steeds voordeling om een tweede woning te kopen bij onze zuiderburen. Alsmaar meer Belgen doen dat, met het doel om er 6 tot 8 maanden per jaar te verblijven.

Bekijk

Tweede woning voor wintersportvakanties

Ga je graag skiën of snowboarden in de winter? Dan is een tweede huis voor wintersportvakanties een slimme investering.

Bekijk

Zal Franse vermogensbelasting de vastgoedinvesteringen belemmeren?

De Franse vermogensbelasting gaat sinds 1 januari 2018 door het leven als de IFI of ‘Impôt sur la Fortune Immobilier’. Sindsdien passeerden heel wat wetswijzingen de revue. We zetten voor u de belangrijkste eigenschappen op een rij en leggen u uit hoe u het beste kunt optimaliseren.

Is de Franse vermogensbelasting een belemmering voor vastgoedinvesteringen in Frankrijk?

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden