Zelfs dertigers kopen nu al tweede verblijf in Spanje

Verkoper ziet boost door goedkope vluchten vanuit Deurne naar Alicante, Mallorca en Barcelona

De costa’s worden nog meer een geduchte concurrent voor de Noordzee. Sinds Jetairfly vanuit Deurne voor minder dan 50 euro vluchten naar zuiderse bestemmingen aanbiedt, zag Hip Estates uit Schilde de Belgische interesse in Spaanse bakstenen nog stijgen.

Op de Second Home-beurs volgende week staan exposanten die huizen aanbieden in Oostenrijk, Zwitserland, Turkije, Hongarije, Oostenrijk, Griekenland, de Verenigde Staten en Portugal. Maar de grootste pleisterplaats voor Belgen in het buitenland blijft Spanje met stip. HiP Estates uit Schilde is al eenentwintig jaar actief in het verkopen van Spaanse woningen en appartementen. Zeker vijfhonderd landgenoten kochten bij deze makelaar de voorbije twee decennia een stek onder de zon. Steven Theunis en zaakvoerster Leen Vermeulen zien enkele grote trends. “De Spaanse hacienda-stijl met de Moorse torentjes en typische Spaanse dakpannen is volledig ‘out’. De Belg wil een strakke, moderne woning in het buitenland, met de perfecte afwerking zoals ze die in België ook vinden. Dus grote glaspartijen die voldoende isoleren, schuiframen, glazen balkonnen en inloopdouches. Met een terras in terracottategeltjes, een roze of groene badkamer en keukentegels met een fruitmand of melkkit op, moeten wij niet meer afkomen.”

Wifimarketing

“We horen van kandidaat-kopers: ‘Thuis woon ik al in een fermette, geef mij in Spanje dan maar zo’n moderne strakke villa.’ HiP Estates verkocht al exclusieve villa’s in afgesloten domeinen aan een ex-premier van België, aan de Nederlandse voetballer Arjen Robben en de tennissende broers Rochus.

“De goedkope vluchten naar Spaanse bestemmingen vanuit de luchthaven van Deurne hebben de interesse van Belgen in de Spaanse baksteen nog aangewakkerd. Op een kwartier sta je in de luchthaven en op twee uur tijd in je vakantieverblijf. Als je file hebt, ben je even lang onderweg naar de Belgische kust, zonder zonzekerheid. Met HiP Estates bieden wij op de luchthaven gratis wifi aan op de parking, de inkomhal en op de tarmac in Deurne. Via deze nieuwe vorm van wifi-marketing communiceren wij met klanten.”

Koopjes

De periode van de echte koopjes, zoals tijdens de crisis het geval was, is voorbij. “Maar de prijzen blijven onder het niveau van het vastgoed aan de Belgische kust. Vanaf 134.00 euro heb je al een modern nieuwbouw gelijkvloers appartement met twee slaapkamers, twee badkamers, ondergrondse garage en zwembad. Vrijstaande villa’s met zwembad beginnen vanaf 190.000 euro. Voor 700.000 euro heb je een luxevilla met vier slaapkamers, zwembad en ruime tuin vlakbij de kust.”

Rustadresje

Hoe het komt dat steeds meer dertigers en veertigers zich een stek in Spanje aanschaffen? Hebben zij dan geen hypotheek in België af te lossen? “Wij zien dat de ouders vaak merken dat hun spaargeld op de bank niets opbrengt. Ze willen de risico’s van beleggen in aandelen niet meer lopen, schenken al een deel aan de kinderen die zo’n tweede verblijf in Spanje als een investering én een persoonlijk rustadresje zien. Bij een verlengd weekend vliegen ze over en weer, of ze verhuren ook aan vrienden. Dankzij het internet gebeurt het ook meer en meer dat Vlamingen een week per maand vanuit Spanje werken. Dat kan perfect dankzij de moderne technologie.”

Bron: Gazet van Antwerpen

Gerelateerde berichten

Bekijk

De voordelen van een tweede verblijf aan de Spaanse kust

Ga je graag en vaak op reis naar de Spaanse kust? Dan kan het interessant zijn om er een eigen appartement te kopen als tweede verblijf. Op die manier hoef je zelf niet meer te huren voor een korte periode en je kan je eigen appartement verhuren aan anderen. Zo brengt het je nog wat op!

Bekijk

Een woning kopen uit bankbeslag in Spanje

Wat betekent bankbeslag in Spanje? Hoe komt het dat er zoveel huizen en appartementen uit bankbeslag werden/worden verkocht in Spanje? Is het vandaag nog interessant om een woning uit Spaans bankbeslag te kopen? Waarop moet je letten?

Bekijk

Huis kopen in Spanje: plots meer macht voor de koper

Een veelgestelde vraag deze periode is: Hoe beïnvloedt de huidige economische shutdown de Spaanse markt voor vakantiewoningen en wat dat voor jou als koper kan betekenen? Van de ene dag op de andere is de “machtsverhouding” in de vastgoedmarkt onverwachts en sterk verschoven in het voordeel van de koper. Voorlopig althans. Na jaren van prijsstijgingen zullen vakantiewoningen terug betaalbaarder worden, doch extra voorzichtigheid voor kopers is aan de orde in deze nieuwe situatie.

Bekijk

Drie valkuilen bij de aankoop van een huis in Spanje

Steeds meer Belgen kopen een vakantiehuis in Spanje. Een droom die werkelijkheid wordt, al loopt niet elke aankoop van een leien dakje. Wie zich niet goed informeert voor de aankoop van een tweede verblijf in het buitenland, loopt het risico om in een valkuil te trappen. We zetten 3 veelvoorkomende “addertjes onder het gras” op een rijtje.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden