Sparen in buitenlandse baksteen

Belgen kopen massaal een tweede verblijf in Spanje. In 2013 steeg het aantal Belgen dat een tweede verblijf kocht in Spanje met tachtig procent. De aankopen gebeuren door een totaal nieuwe doelgroep. Jonge mensen sparen in buitenlandse baksteen en willen een strakke, witte Ibiza-villa.

Een eigen plekje onder de Spaanse zon. Velen dromen hiervan want in 2013 steeg het aantal Belgen dat een tweede verblijf kocht in Spanje met tachtig procent! De lage opbrengst op een spaarboekje en de nieuwe aanpak van Spaanse bouwpromotoren – na de bouwcrash door de financiële crisis – zorgen voor een nieuwe impuls voor het vastgoed aan de Spaanse Costa’s.

Opmerkelijk is dat er sprake is van een generatiewissel bij de kopers. ‘Het zijn nu vooral jonge kopers. Tweeverdieners die hun gezinswoning vrijwel hebben afbetaald en hun spaargeld investeren in buitenlandse baksteen’, zegt makelaar Leen Vermeulen. ‘Voor gezinnen met kinderen is dat jaarlijks dan ook meteen een goedkopere vakantie dan op hotel gaan.’

Drie nieuwe trends:

1. Terwijl het vroeger senioren waren die in Spanje een appartement of villa kochten om er te genieten van hun pensioen, zijn de kopers nu jonge dertigers en veertigers die een buitenverblijf in Spanje zien als een betere investering dan de lage spaarboekrente.

2. De Spaanse bouwpromotoren hebben hun aanpak herdacht met als gevolg kleinere, kwaliteitsvollere projecten met een moderne, strakke architectuur. De kleurrijke Spaanse of Moorse bouwstijl heeft volledig afgedaan en valt niet meer in de smaak. Voor 120.000 euro heb je al een modern appartement met een strakke architectuur.

3. De extra vliegverbindingen – Jetair vliegt binnenkort naar Alicante vanuit Deurne – en de prijzenoorlog van de talrijke lagekostenluchtvaartmaatschappijen zorgen ervoor dat de trend van verlengde vakantieweekends naar de zonzekere Costa’s volop concurreert met een verblijf aan de Belgische Kust.

bron: www.hipestates.com

Gerelateerde berichten

Bekijk

Je bent jong en je wilt wat: een tweede verblijf

Al een kwart van de hypothecaire leningen dient voor de aankoop van een tweede verblijf. Dat zegt BNP Paribas Fortis. En opvallend: daar zitten heel wat dertigers tussen. “De combinatie van de investering en er zelf plezier aan beleven trekt jongere kopers aan.”
Eén op de vier hypothecaire kredieten die marktleider BNP Paribas Fortis in 2018 verstrekte, was bestemd voor de aankoop van een tweede verblijf. Het jaar voordien was dat één op de vijf. De verklaring voor die stijging is niet ver te zoeken: we vinden de lage rente op de spaarrekeningen niet aanlokkelijk en in aandelen beleggen is riskant, dus kiezen we voor de zekerheid die vastgoed biedt.

 

Bekijk

Vastgoed kopen in het buitenland: een verstandige investering?

Investeren in vastgoed zit al enkele jaren flink in de lift, met dank aan de historisch lage rente. Door die lage rente kan u goedkoop lenen, ook als u overweegt een tweede huis of appartement te kopen. Dat kan voor vastgoed in ons land, maar evengoed voor vastgoed in het buitenland. Waarop letten als u een eigen stek aan een zuiderse costa of in de bergen wil kopen? Financieel expert Michaël Van Droogenbroeck legt het uit.

 

Bekijk

Slim beleggen in vastgoed: 5 ultieme tips

Bij een vastgoedinvestering ga je niet over één nacht ijs. Wanneer je serieus geld wilt beleggen in onroerend goed is het verstandig om rekening te houden met enkele zaken. Veel beleggers maken de fout door onvoorbereid te beleggen in vastgoed. In onderstaand artikel geven we je de 5 ultieme tips on slim te beleggen in vastgoed.
 

Bekijk

Zo investeert u met een beperkt budget in vastgoed

Voor de aankoop van een opbrengsteigendom moet u geen honderdduizenden euro’s op de spaarrekening hebben. Ook met 30.000 euro springt u al heel ver.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.