Sparen in buitenlandse baksteen

Belgen kopen massaal een tweede verblijf in Spanje. In 2013 steeg het aantal Belgen dat een tweede verblijf kocht in Spanje met tachtig procent. De aankopen gebeuren door een totaal nieuwe doelgroep. Jonge mensen sparen in buitenlandse baksteen en willen een strakke, witte Ibiza-villa.

Een eigen plekje onder de Spaanse zon. Velen dromen hiervan want in 2013 steeg het aantal Belgen dat een tweede verblijf kocht in Spanje met tachtig procent! De lage opbrengst op een spaarboekje en de nieuwe aanpak van Spaanse bouwpromotoren – na de bouwcrash door de financiële crisis – zorgen voor een nieuwe impuls voor het vastgoed aan de Spaanse Costa’s.

Opmerkelijk is dat er sprake is van een generatiewissel bij de kopers. ‘Het zijn nu vooral jonge kopers. Tweeverdieners die hun gezinswoning vrijwel hebben afbetaald en hun spaargeld investeren in buitenlandse baksteen’, zegt makelaar Leen Vermeulen. ‘Voor gezinnen met kinderen is dat jaarlijks dan ook meteen een goedkopere vakantie dan op hotel gaan.’

Drie nieuwe trends:

1. Terwijl het vroeger senioren waren die in Spanje een appartement of villa kochten om er te genieten van hun pensioen, zijn de kopers nu jonge dertigers en veertigers die een buitenverblijf in Spanje zien als een betere investering dan de lage spaarboekrente.

2. De Spaanse bouwpromotoren hebben hun aanpak herdacht met als gevolg kleinere, kwaliteitsvollere projecten met een moderne, strakke architectuur. De kleurrijke Spaanse of Moorse bouwstijl heeft volledig afgedaan en valt niet meer in de smaak. Voor 120.000 euro heb je al een modern appartement met een strakke architectuur.

3. De extra vliegverbindingen – Jetair vliegt binnenkort naar Alicante vanuit Deurne – en de prijzenoorlog van de talrijke lagekostenluchtvaartmaatschappijen zorgen ervoor dat de trend van verlengde vakantieweekends naar de zonzekere Costa’s volop concurreert met een verblijf aan de Belgische Kust.

bron: www.hipestates.com

Gerelateerde berichten

Bekijk

Geen woonbonus op eerste woning, wél nog op tweede

Wie na 1 januari 2020 in Vlaanderen een eerste woning koopt, geniet niet langer van de woonbonus. Maar voor een tweede ­woning wél. Dat schrijft De Standaard vandaag. De bizarre situatie ontstaat omdat een tweede woning federale materie is. En daardoor kan straks een tweede woning fiscaal interessanter zijn dan een eerste.

Bekijk

Een woning kopen in Oostenrijk : 9 argumenten en tips

Voor veel mensen is Oostenrijk nog steeds synoniem met wintersport. Bijna 60 procent van alle overnachtingen van Belgen in Oostenrijk vinden ’s winters plaats. De ‘Gemütlichkeit’ en gastvrijheid spelen daarbij een belangrijke rol, net als het goede eten in de berghutten en de gezellige après-ski. Extra sfeervol is Oostenrijk in de adventtijd met z’n vele kerstmarkten.

Bekijk

Een vakantiewoning kopen in Turkije

Bij de aankoop van een woning in Turkije moet u zich ervan bewust zijn dat de onderzoeksplicht van de koper heel ver gaat. In Nederland en België controleert de notaris alle lasten die op onroerend goed liggen dat overgedragen gaat worden. In Turkije doet u dit zelf. Sinds 3 maart 2019 is het verplicht om bij de aankoop van een woning door een persoon die niet beschikt over de Turkse nationaliteit een taxatierapport te laten opmaken, voordat een woning overgedragen kan worden. Hiermee hoopt de Turkse overheid problemen bij de aankoop van onroerend goed tegen te gaan.

Bekijk

Top 3 weetjes voor een slimme aankoop onder de Spanje zon

Als geluk afhangt van kleine momenten en van het beleven van passie en zintuiglijk genot, dan is Spanje meer dan ooit een verleid(st)er waaraan moeilijk te weerstaan valt, op vele gebieden.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden