Een tweede verblijf kopen op Sicilië voor een euro

De ronde som van een euro:

zoveel kost het om een huisje in het Siciliaanse Gangi te kopen. Het stadsbestuur hoopt op die manier kopers te vinden die de vervallen woningen willen restaureren.

Het kleine bergdorpje Gangi - in de schaduw van de vulkaan Etna - heeft al jaren te kampen met leegloop en wie er wel blijft wonen heeft de middelen niet om de lege woningen te onderhouden. Maar het stadsbestuur heeft een plan om een frisse wind door het dorp te laten waaien: twintig van die vervallen woningen worden te koop aangeboden voor amper een euro per stuk, in de hoop dat geïnteresseerde kopers de huisjes zullen opknappen.

Een buitenkansje, zou u denken. Maar de woningen zouden zich in erbarmelijke staat bevinden en de renovatiekosten worden op zo’n 35.000 euro geschat. De huizen hebben nieuwe daken en vloeren nodig, maar ook elektriciteit, water- en afvoerleidingen moeten nog worden geïnstalleerd.

Kopers moeten daarenboven ook een borgsom van 5.000 euro betalen om te garanderen dat ze de woningen wel degelijk binnen drie jaar zullen restaureren, en bovendien ook nog eens rekenen op zo’n 6.000 euro administratieve kosten.

Het dorp in de Siciliaanse heuvels telt momenteel zo’n 7.000 inwoners, werd in de twaalfde eeuw na Christus gesticht rond een kasteel en is een paradijs voor actieve wandelaars. Met de auto is het ongeveer een uurtje rijden naar de toeristische badplaats Céfalu, dat aan een mooie baai ligt. Hoofdstad Palermo ligt op zo’n 120 kilometer afstand.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een tweede verblijf in Italië

Met bergen, stranden, meren, wijngaarden en cultuursteden is Italië een uitgestrekt en divers land. Die verschillen weerspiegelen zich ook op de vastgoedmarkt. Er is een groot aanbod en de prijzen, die gestabiliseerd zijn na de daling van de voorbije jaren, schommelen van 90.000 euro voor een huis op het platteland tot 3 miljoen euro voor een villa aan de kust.

Bekijk

Tweede woning voor wintersportvakanties

Ga je graag skiën of snowboarden in de winter? Dan is een tweede huis voor wintersportvakanties een slimme investering.

Bekijk

Een tweede huis kopen in Italië

Denk je eraan om een huis te kopen in het buitenland, als tweede woning of om je definitief te vestingen? In Italië vind je ongetwijfeld de rust en de authenticiteit die je zoekt. De rijke cultuur, het mooie weer, het lekkere eten en de gunstige huizenprijzen maken van ‘la bella Italia’ een interessant land om te investeren in vastgoed.

Bekijk

Een tweede verblijf in Italië

Naast een vakantiewoning in Spanje, Portugal of Frankrijk blijft ook de interesse in een tweede verblijf in Italië groeien. Wie investeert in vastgoed in la bella Italia, doet dat vooral uit liefde voor het land.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden