Tips & tricks bij de aankoop van onroerende goederen in Turkije

In de laatste jaren is de aandacht van buitenlandse investeerders voor onroerende goederen in Turkije toegenomen. Verschillende factoren spelen in deze evolutie mee. Economische, geografische-klimaat, aanwezigheid van gemeenschappelijke normen met EU, lage prijzen van de huizenmarkt, aantrekkelijk belastingsstelsel en politieke stabiliteit ondanks de situatie in het Midden- oosten zijn enkele factoren die in het voordeel van Turkije meespelen.

De vastgoedsector in Turkije is een belangrijke sector en neemt ook een belangrijke plaats in binnen de economie. Vooral in de laatste 20 jaar, parallel aan de ontwikkeling van de bouwsector is het vastgoed -of onroerend goed sector sterk gegroeid en zo ook de vraag van kandidaat-kopers vanuit binnenland en buitenland.

Volgens de gegevens van 2013 hebben 130.000 buitenlanders, burgers uit 90 verschillende landen, in Turkije onroerende goederen aangekocht en hebben zich in Turkije gevestigd. De populairste steden waar buitenlanders zich vestigen zijn de volgende: Antalya (Alanya, Kas, Kemer, Manavgat), Mugla (Fethiye, Marmaris, datça, Bodrum, Köycegiz, Dalaman), Aydin (Kusadasi, Didim, Izmir (Cesme, Foça, Dikili, Bergama), Bursa, Hatay, Canakkale, Kapadokya… Zoals in alle andere landen zijn bij aankoop van uw woning volgende punten belangrijk om mee rekening te houden:

  • Bezoek Turkije meerdere malen en neem uw tijd om na te gaan waar in Turkije u graag zou willen wonen. Hou hiervoor ook rekening met uw huidige en toekomstige situatie.
  • Vergelijk meerdere projecten, indien u op plan koopt bezoek zeker ook de reeds afgewerkte projecten van de projectontwikkelaar.
  • Laat uw compromis op voorhand aan experten lezen vooraleer te ondertekenen. Bouw voldoende waarborgen in uw contract. Hou er rekening mee dat indien een geschil voor de rechtbank komt, dit veel kosten met zich meebrengt en veel tijd in beslag neemt zoals dit ook het geval is in België en andere landen.
  • Laat nagaan of alle vergunningen reeds in orde zijn; dat de bouwheer financieel solvabel is. Controleer de details op de Eigendomsakte (TAPU) indien u een bestaande woning aankoopt.
  • Hou er rekening mee dat de taak van een notaris in Turkije niet hetzelfde is als de taak van de notaris in België en dat het niet tot zijn taak behoort om na te gaan of alle vergunningen in orde zijn.

Door preventief alle onderzoeken te laten uitvoeren door samen te werken met gekwalificeerde juridische experts of advocatenkantoren gespecialiseerde in eigendomrecht en wetgeving over buitenlandse investeringen, voorkomt u latere problemen.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Investeren in Turks vastgoed: nu is het moment

De euro is in Turkije steeds meer lira waard. Bovendien is de spaarrente lager dan ooit. Veel buitenlanders grijpen deze kans om goedkoop een tweede woning in Turkije te kopen.

Bekijk

Tips voor een vakantiewoning in het buitenland

Steeds meer Belgen investeren in onroerend goed in het buitenland. Op vlak van belastingen komt daar heel wat bij kijken. Heb je plannen om een tweede verblijf te kopen? Met deze tips ben je alvast goed voorbereid!

Bekijk

Een vakantiehuis in Turkije? Een slimme investering!

In Turkije valt zoveel meer te beleven dan enkel zon, zee en strand. Het land heeft een prachtige natuur en ook op cultureel vlak heeft het veel te bieden. Denk je eraan om te investeren in een tweede verblijf? Dan is Turkije een slimme zet, zeker ook door de gunstige prijzen.

Bekijk

Een huis kopen aan de Turkse Rivièra ? – Genieten van betaalbare luxe

Als we de arme media moeten geloven dan is er niets positiefs over Turkije met zijn prachtige natuur en rijke cultuur. Desondanks staat een tweede verblijf aankopen in Turkije nog steeds op het verlanglijstje van heel wat Belgen en Europeanen.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden