18 - 19 mei 2019 | Antwerp Expo |  10.00 - 18.00 uur

Informatie over de aankoop van een vakantiewoning

Droomt u ook van een vakantiehuis in het binnen- of buitenland waar je kunt genieten van een prachtige vakantie? Of wil je investeren in een tweede woning met een gegarandeerd rendement? Dan ben je op de Second Home Beurs aan het goede adres. De aanwezige deskundigen geven je de nodige informatie en helpen je graag bij het vervullen van uw droom. Nog meer informatie nodig over een bepaald onderwerp? Bekijk dan zeker ook het seminarieprogramma.

Steeds meer Nederlanders gaan voor korte of langere tijd op vakantie naar België. Het wordt dan ook steeds populairder om een huis te kopen in België, want op korte afstand kan er een hele andere wereld beginnen.

Het land dat veel te bieden heeft op het gebied van gastvrijheid, eten, rust, ruimte en het landschap. Alles voor het echte Bourgondische leven.

BE – NL – 728-90 – TUI Algemeen

Tweede huis in Bulgarije

Een tweede huis in Bulgarije wordt steeds populairder onder de Nederlanders. De appartementen in Zell am See met uitzicht op de bergen en op meer doen het goed.

Bulgarije behoort tot de top tien populaire landen voor een tweede huis. Men kiest steeds vaker voor plekken waar hopen de eersten te zijn en een bepaalde winst kunnen behalen. Voornamelijk jongere mensen zijn op zoek naar koopjes in Bulgarije.

Op slechts 9 uur vliegen van Amsterdam ligt Curaçao. Voor veel mensen is een tweede huis op Curaçao een droom. Curaçao biedt niet alleen tropische temperaturen maar ook een aantrekkelijk fiscaal klimaat.

De helder blauwe kleuren van de Caribische Zee, de blauwe lucht en de aangename passaat wind maken Curaçao een echt paradijs.

Tweede huis in Duitsland

In de afgelopen jaren is Duitsland steeds populairder geworden onder de Nederlandse toeristen. Duitsland telt jaarlijks miljoenen overnachtingen. Het succes hiervan wordt bepaald doordat Duitsland voor een groot deel van de Nederlanders goed bereisbaar is.

Er zijn voldoende interessante en culturele steden zoals Berlijn waar je een hotel of recreatiewoning kan boeken, maar steeds meer mensen denken erover om een tweede huis te kopen in Duitsland. Sauerland en de Eifel zijn hierin populaire gebieden.

Bent u op zoek naar uw droomhuis in Frankrijk? Houdt u van een goede Franse wijn, warme stokbroden en adembenemende landschappen? Een tweede huis in Frankrijk is voor vele Nederlanders en Belgen een droom.

Mensen die willen investeren in hun geluk, maken van deze droom werkelijkheid en kopen een tweede woning in Frankrijk. Vive la France!

Voor veel Griekenland liefhebbers is het een droom om een huis, villa of appartement te kopen. In Griekenland zijn er vele oude traditionele huisjes te koop, maar er zijn ook grote villa’s met zwembad en verschillende luxe opties te vinden.

De gemiddelde prijs voor een huis op een mooie locatie in Griekenland ligt lager dan de prijs voor een rijtjeshuis in Nederland. Overal gelden dezelfde regels doordat Griekenland lid is geworden van de EU.

Tweede huis in Hongarije

Wanneer de populaire landen als Spanje en Frankrijk u niet genoeg raken, denkt u dan eens aan Hongarije. In het zuidwesten van Hongarije heerst een sub-mediterraan klimaat met prachtige bossen, meren en bergen, de huizen zijn goed betaalbaar en het leven in Hongarije is zeer ontspannend.

De steden met eeuwenoude historie als Boedapest, Pécs en Kaposvár met mooie gebouwen en musea zijn zeker de moeite waard om te bezoeken. Er heerst een west Europese sfeer met vele uitgaansgelegenheden.

Tweede huis in Italië

Wat is voor u de reden om voor Italië te kiezen? Is het het betere klimaat? Het verlangen naar een compleet andere levensstijl: la dolce vita? De prachtige natuur of misschien de rijke cultuur? Voor steeds meer Nederlanders is Italië een populaire bestemming voor een tweede woning.  

Ook emigratie naar Italië is de afgelopen jaren toegenomen. Daarnaast kiezen steeds meer mensen ervoor om hun tweede huis te gebruiken als locatie om te overwinteren.

De tropische bestemming Kaapverdië ligt op nog geen zes uur vliegen vanaf Nederland. Kaapverdië staat bekend om de relaxte sfeer die heerst op de eilanden. Het is een van de meest populaire locaties om te investeren in vastgoed.

De prachtige stranden, het heldere blauwe water, ontzettend gastvrije en relaxte bevolking en niet te vergeten de zomerse temperaturen waar u altijd op kunt rekenen, maken Kaapverdië een unieke tropische bestemming.

Tweede huis in Macedonië

Macedonië is een land met ongerepte natuur, heldere bronnen en een heel oud maar meest schone meer van heel Europa: het meer van Ohrid. Macedonië is een populair vakantieland in het zuiden van Europa en heeft veel te bieden.

Ziet u uzelf al liggen aan het oudste meer van Europa met prachtig helder water onder een warme zon? En ’s avonds wandelt u naar een gezellig terrasje om de heerlijke keuken van Macedonië te ontdekken.

Altijd al gedroomd van een tweede huis in eigen land? Of u nu een vakantiehuis wilt op de Veluwe, in Limburg, Friesland of de Waddeneilanden? Nederland heeft veel te bieden op het gebied van recreatiewoningen en mooie locaties.

Wat vaak erg belangrijk is bij het kopen van een tweede woning in eigen land is de bereikbaarheid. Kijk hier zorgvuldig naar, zodat u uw tweede huis niet alleen bezit voor een vakantie maar ook voor een heerlijk weekendje of een midweek weg.

Voor veel mensen is het een droom om te wonen in Oostenrijk. Maar als u al de plannen heeft om te emigreren of een tweede huis te kopen in Oostenrijk, is dat een prima idee. U kunt heerlijk skiën vlakbij huis wanneer u een woning in het skigebied kiest of vakantiewoning in de vorm van een chalet.

Daarnaast kunt u er natuurlijk ook voor kiezen om een appartement in een van de grote steden als Wenen of Salzburg te kopen als tweede woning.

Vooral de Algarve is steeds meer in opkomst bij mensen die een tweede woning willen kopen. In Portugal wonen inmiddels zoveel landgenoten dat je je er als Nederlander niet verloren zal voelen. Er is bijvoorbeeld een Nederlandse club in de Algarve en er zijn Nederlandse bemiddelaars van huizen in Portugal.

Portugal is nog niet zó populair dat de huizen niet meer te betalen zijn. Maar mensen die kiezen om in Portugal te gaan wonen, maken deze keuze vanwege het goede klimaat, het lekkere eten, de vriendelijke mensen en de rust.

Spanje is een populaire bestemming voor tweede huizenbezitters. De voornaamste redenen voor heel veel Nederlanders is het Spaanse leven met lekker eten, goede wijn en verschillende unieke landschappen.

Vooral het bezitten van een tweede woning aan één van de Spaanse Costa’s is erg populair onder de Nederlanders. Ook de Canarische Eilanden vallen goed in de smaak vanwege de aangename temperaturen waardoor dit niet alleen een zonbestemming is, maar ook perfecte ‘overwinter’ bestemming.

Tweede verblijf in ThailandTweede huis in Thailand

Het gastvrije Thailand heeft al vele Europeaanse harten gestolen. Hierdoor is Thailand een populaire bestemming geworden voor het kopen van een tweede woning. Na de aankoop van een huis in Thailand, kiest men vaak voor een permanent of lang verblijf in het land.

Thailand is met vele mooie eilanden, stranden en een heerlijke keuken een van de meest populaire landen van deze regio voor een tweede huis.

Tweede verblijf in TsjechieTweede huis in Tsjechië

Het gebied rondom Praag, Zuid Bohemen en het Reuzengebergte zijn de drie populairste regio’s om een huis te kopen. Mensen die overwinteren in hun vakantieverblijf vlakbij hun favoriete skigebied, vestigen zich bij het Reuzengebergte.

Wie wil genieten van een prachtige omgeving en een bruisende stad met veel gezelligheid, kiest voor een tweede huis in de stad Praag.

Turkije is de afgelopen jaren steeds populairder geworden als zonbestemming. Dit land heeft namelijk voor elke vakantieganger iets te bieden. Turkije is een zeer toegankelijk land door de relatief lage prijzen. Het land biedt veel mogelijkheden. De kustplaatsen zijn er voor de ultieme zonaanbidder, maar daarnaast is er ook voldoende cultuur te snuiven in het binnenland van Turkije.

Turkije is niet alleen een populaire zonbestemming geworden in de laatste jaren, maar ook één van de populairste landen voor het kopen van een tweede huis. Kortom een land met vele voorzieningen en een flora en fauna die u ontdekt moet hebben.

Als er sprake is dat u permanent mag verblijven in Amerika en er eventueel al een tijdje woont, kunt u de beslissing nemen om er een tweede huis te kopen.

In Amerika zijn de prijzen van woningen sterk afhankelijk van de locatie. Huizen op het platteland zijn bijvoorbeeld goedkoper dan de huizen in de populairdere wijken.

Een tweede woning in Zuid Afrika? Zuid Afrika heeft veel te bieden. Het staat vooral bekend om de natuurreservaten waar de wilde dieren leven en de beroemde steden zoals Kaapstad en Johannesburg.

Ziet u uzelf al genieten van het uitzicht op de wilde dieren van Zuid- Afrika terwijl u aan uw privé zwembad ligt? Het kan werkelijkheid worden!

Wilt u een tweede woning kopen in Zwitserland? Dan krijgt u daarbij een achtertuin met bergen cadeau. Het land biedt prachtige natuur en is daardoor een paradijs voor het kopen van een tweede huis.

Voor wandelaars, fietsers, skiers en echte natuurliefhebbers is Zwitserland een uitstekend land om een tweede woning te bezitten.