Bezoek de beurs

15 - 16 oktober 2022 | Flanders Expo Gent | 11:00 – 18:00 uur

Een jaar lang op Sicilië wonen voor 1 euro!

Een jaar lang in Italië wonen, weten hoe het is om een daar een tweede huis te hebben? Lees dan snel verder!

Le dolce vita, Italiaans eten, cultuur snuiven en Italiaans leren tijdens een jaar lang wonen (en werken) op Sicilië?

Wonen in een geweldig huis in het idyllische plaatsje Sambuca en dat voor maar 1 euro voor een jaar? Het kan via Airnbnb! Voorwaarde is wel dat je gastvrij bent… en avontuurlijk! Je gaat niet zo maar in een ‘1 euro huis’ wonen, je mag een jaar lang vertoeven in een super de luxe woning die onlangs een complete make-over heeft gekregen van het Italiaanse architectenbureau Studio Didea. De woning, die drie verdiepingen telt, is opgeknapt en ingericht met Siciliaanse elementen. Het huis is groot genoeg om zelf in te wonen en uiteraard om kamers te verhuren. En.. de inkomsten vanuit de verhuur mag je zelf houden!

Je zult denken… wat is het addertje onder het gras? Die is er niet! Omdat Sicilië te maken heeft met een krimpende bevolking en ze haar culturele erfgoed wil beschermen, is het eiland al in 2018 begonnen met de campagne ‘Een huis voor een euro’. Hiermee hopen ze publiciteit te krijgen voor het eiland en met de verhuur van de woning nieuwe bewoners en toeristen aan te trekken.

Dus.. ben je al een tijd op zoek naar een tweede huis in Italië, wil je de taal leren en ‘le dolce vita’ leven? Meld je dan aan bij Airbnb!
Dat kan via deze link: https://www.airbnb.nl/d/1eurohouse-initiative

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Bekijk

Uitzending Way of Living RTL4

Als vaste partner van Second Home waren presentatoren Sanne en Arno ook afgelopen editie weer aanwezig op de Second Home Beurs in Utrecht voor de opnames van Way of Living.

Bekijk

Een vakantiewoning kopen in Italië: juridische tips

Als je een verblijf in Italië koopt, moet je rekening houden met enkele juridische zaken zoals het schriftelijk aankoopbod, het koopcontract en het Italiaans fiscaal nummer. Wij helpen je op weg met een aantal tips.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden